Ni HDZ-ovci ne znaju koji im je gospodarski program: "Hoće li se rezati mirovine? Ne mogu reći ni da, ni ne"

Foto: N1

HOĆE li HDZ rezati mirovine ako dođe na vlast? Ivan Šuker, bivši ministar financija i pretendent da to ponovo postane u vladi Tomislava Karamarka, na to pitanje nije znao odgovoriti gostujući u Novom danu televizije N1.

"Ne mogu reći niti da, niti ne. Ono što je govorio Budimir, da biti rezanja mirovina, nije istina. HDZ još nije izašao sa svojim programom i stoga ga nitko ne može komentirati. Dok ne objavimo program, sve su ovo samo reklamni štosevi pojedinaca. HDZ će itekako imati osjećaj prema ljudima kojima treba pomoći, ali ćemo se i bespoštedno boriti protiv toga da pomoć primaju oni kojima ona nije potrebna", kaže Šuker.

No, ipak tvrdi da će HDZ-ov gospodarski program biti fokusiran na bolne rezove. Objasnio je zašto Karamarko, kada govori o gospodarskom programu HDZ-a, koristi biblijski termin "dolina suza".

"To znači da će se napokon morati provesti reforme u svim segmentima društva. Ne možemo podmirivati sve ove silne troškove. U socijalnoj politici ima puno onih kojima tu nije mjesto - eliminirat ćemo sve one kojima tu nije mjesto. Nijedan građanin Hrvatske se neće buniti ako eliminiramo one koji zapravo nemaju pravo na socijalna davanja", rekao je Šuker.

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.