Ni HAKOM ne može natjerati B.net da HRT3 uvrsti u osnovni programski paket!

HRVATSKA agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), s obzirom na velik broj upita i negodovanje korisnika usluge kabelske televizije operatera B.neta, a vezano uz neuvrštavanje trećeg programa HRT-a u osnovni paket usluga, izvijestila je danas građane kako "u ovom trenutku nema nadležnost odrediti bilo kojem operatoru prijenos bilo kojeg programa - sadržaja, pa tako niti trećeg programa Hrvatske radio-televizije".

"Određivanje kabelskih operatera koji imaju obvezu prenositi određene zemaljske programe, odnosno utvrđivanje potrebe obveznog prijenosa jednog ili više televizijskih programa u Republici Hrvatskoj u kabelskim i IPTV sustavima, sukladno članku 97. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08 i 90/11), nemoguće je provesti bez prethodne odluke o obveznom prijenosu tih programa koja je u nadležnosti Agencije za elektroničke medije. Obvezni prijenos se operaterima ujedno može odrediti samo za one javne komunikacijske mreže koje upotrebljava značajan broj krajnjih korisnika kao osnovni način prijema radijskih i televizijskih programa, odnosno samo u slučaju kada za to postoji javni interes. U slučaju utvrđivanja naknade za prijenos trebaju se poštivati načela razmjernosti, transparentnosti i nediskriminacije", priopćili su iz HAKOM-a.

Podsjetimo, ostali operateri koji pružaju usluge kablovske televizije HRT 3 uvrstili su u osnovni paket. Korisnici B.neta će za gledanje trećeg programa javne televizije morati platiti dodatnih 39 kuna! Odmah su putem društveni mreža krenule gnjevne reakcije ogorčenih korisnika, na što su iz B.neta putem Twittera poručili: "HTV 3 se emitira na istoj frekvenciji kao i dosadašnjih HTV+ koji se nalazio u proširenom paketu". Naravno, većini korisnika to objašnjenje nije bilo zadovoljavajuće, ali iz B.neta samo poručuju da za sada nemaju drugih informacija, te da će javiti ako se bilo što promjeni.

> Ogorčeni korisnici najavljuju tužbe: Ako na B.netu želite gledati HRT 3, morate platiti dodatno!

> B.net objašnjava zašto naplaćuje HRT 3: To je planirana gesta prosvjeda!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.