Nataša Škaričić: U normalnoj zemlji Varga bi trebao dati ostavku

Foto: HRT

U EMISIJI "Hrvatska uživo" na HRT-evom prvom programu u ponedjeljak je gostovala novinarka Nataša Škaričić, koja je u emisiji govorila o navodima ministra Siniše Varge, koji je optužio dio novinarske populacije za korumpiranost.

> Otkrivamo: Siniša Varga sam sebe angažirao kao "vrhunskog stručnjaka" u bolnici dok je bio šef HZZO-a

Škaričić je rekla kako se ne osjeća prozvano, unatoč tome što je upravo ona usmjerila pozornost javnosti na nekoliko nepravilnosti u Varginom radu.

"Ne osjećam se prozvano, radi se o primitivnom ispadu na osobnoj razini, a poruka najvjerojatnije jest upućena meni. Na političkoj razini, to je pokušaj napada na pravo javnosti da zna čime se ministar bavi u javnom sektoru, a to je mnogo važnije", rekla je.

Istaknula je i kako smatra da je "fascinantno da je Zoran Milanović dopustio da sve to toliko uznapreduje".

Glasnogovornik Ministarstva zdravlja, u odgovoru na upite o Varginim današnjim izjavama, između ostaloga je istaknuo kako bi se trebalo proučiti zašto neki mediji prate reformski rad Ministarstva, dok drugi samo potenciraju afere.

Siniša Varga odbio je sve pozive da gostuje u emisiji Hrvatska uživo, navela je Maja Sever, voditeljica emisije.

"Varga bi u normalnoj zemlji trebao dati ostavku"

Škaričić je upozorila kako bi Varga u "normalnoj zemlji trebao dati ostavku".

"To je ispad, on nije svjestan onoga što je rekao i skandala koji je uzrokovao. Nema dokaza, lažno je optužio novine koji kritički rade, ali neće to priznati i zato se nije pojavio danas. Kad bi priznao, u normalnoj zemlji trebao bi dati ostavku. Ne spominje imena isključivo zato jer se boji klevete i jer zna da bi na sudu izgubio. Ovo je skretanje pozornosti s afera i slučajeva sukoba interesa, radi se o podlome, niskome udarcu".

Afere ga tresu već dva mjeseca

Kao osobito zabrinjavajuću Škaričić je navela činjenicu o tome da Vargine afere traju već dva mjeseca, a da se mjerodavne institucije tek počinju pokretati.

"Dva mjeseca ministra tresu afere. Udruga CIMS, plaćanje detektiva za "protušpijunska češljanja", soba od 1.200.000 kuna u HZZO-u... Naprosto je nevjerojatno da nitko nije odmah reagirao, sve se pušta, nema reakcija. I onda danas imamo Vargu koji se batrga da ostane na funkciji, tako što počinje vrijeđati novinare", zaključuje Škaričić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.