Naljutio suca: Odvjetnika Lubinu policija privela na suđenje za malverzacije u Laurusu

Foto: Street View

SPLITSKA policija danas je na raspravu u Županijski sud dovela odvjetnika Željka Lubinu, optuženog za gospodarske malverzacije u Laurusu s početka 90-ih.

Lubina se nije odazvao na jučerašnju raspravu, a nije se ni opravdao pa je sudac Marko Pribisalić policiji naložio dovođenje kako bi se osigurali uvjeti za nastavak rasprave koja se približila samom kraju.

Lubina tražio izuzeće suca

Lubina je odmah na početku današnje rasprave zatražio izuzeće Pribisalića jer je odluku donio samostalno, a ne sa svojim sudskim vijećem. To je odbijeno.

Tužiteljica Rene Laura pripomenula je kako Državno odvjetništvo ima informacije da je Lubina jučer viđen kod Općinskog suda u Dračevcu, ali i u kafiću Crveni baron, kod samog Županijskog suda. Lubina je potvrdio da je bio na Dračevcu iza podneva, a sudu je priložio uputnicu za radiologiju s jučerašnjim datumom, kao i dvije obavijesti Općinskom sudu u kojima moli za odgodu zbog obaveza.

Financijski pronašao dokumente starije od 20 godina!?

Za novo iznenađenje pobrinuo se optuženi financijski direktor Ante Mateljan. Pronašao je dokumentaciju stariju od 20 godina koja se odnosi na nekoliko točaka optužnice. Sudu je predao kopije pa je sudac Pribisalić zatražio originale. Mateljan tvrdi da ih ima kod sebe.

Tužiteljica Laura zatražila je određeno vrijeme da se očituje o novim dokazima koji su se pronašli nakon toliko godina istrage, kriminalističke obrade te samog suđenja.

Kako bi se izbjegla zastara, optužnica je "proširena" s kaznenim djelom ratnog profiterstva budući da su se kaznena djela događala u ratno vrijeme.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.