Nakon vate, problemi s vinom: I Ezimit traži stečaj Keruma, nije im platio 146 tisuća kuna za Vranac!

KAKO smo i predvidjeli kada smo prije tri tjedna izvijestili da je Lola Ribar d.d. zatražila stečaj Kerum d.o.o,, javio se još jedan vjerovnik. Trgovački sud u Splitu 17. rujna zaprimio je i zahtjev hrvatskog predstavništva makedonskog vinara Ezimita, koji traži stečaj Keruma zbog neplaćenog i dospjelog računa od 146.985,30 kuna za 14 i pol tisuća litara isporučenog kvalitetnog crnog vina Boem Vranac. 

Račun je ispostavljen 18. lipnja s rokom plaćanja od 60 dana. Kako je Kerum d.o.o. završio u blokadi nije bilo načina da se Ezimit naplati pa su zbog toga zatražili pokretanje stečaja.

Ezimit: Želimo samo naplatiti naše potraživanje

"Jedini naš motiv bila je naplata potraživanja, iscrpili smo sve druge načine i nije bilo drugog", kazao nam je direktor Ezimita Željko Mišić. Kaže kako su s Kerumom poslovali dugi niz godina i da je dosada sve bilo u najboljem redu.

"Znate kako se kaže, svemu lijepom jednog dana dođe kraj. Pokušali smo riješiti problem, ali nije išlo", tvrdi Mišić.

Lola Ribar traži stečaj zbog duga od 208 tisuća kuna

Index je izvijestio kako je koncem kolovoza Lola Ribar d.d. iz Zagreba, proizvođač sanitetskog materijala i higijenskih proizvoda od vate i gaze, zatražila pokretanje stečaja nad Kerum d.o.o. zbog duga od 208 tisuća kuna. Za pretpostaviti je bilo da će se javiti i drugi vjerovnici kada vide da je Kerum u blokadi i da je zapravo pustio svoju staru firmu da se uguši pod navalom potraživanja.

Neki poput Sardine Postira nisu tražili stečaj, već su sudu podnijeli tužbeni zahtjev. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.