Nakon EPH medije, "pala" predstečajna i za Europapress Holding

Foto: FaH

UPRAVNI SUD u Zagrebu presudio je u korist vjerovnika Europapress Holdinga (EPH), koje zastupa Hrvoje Šimić, a koji su tužili  Ministarstvo financija te zatražili poništenje rješenja o utvrđivanju tražbina vjerovnika EPH u iznosu od 1,7 milijardi kuna iz rujna 2013.

> Poništeno rješenje o utvrđenju tražbina u predstečajnoj nagodbi EPH Medije

"Poništava se rješenje Ministarstva financija RH, Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak od 4. studenog 2013. godine. Nalaže se tuženiku da u roku od 60 dana donese rješenje o žalbi tužitelja", stoji u presudi Upravnog suda.

Tužba se temeljila na tvrdnji da je došlo do  "napuhavanja" tražbina vjerovnika u procesu predstečajne nagodbe EPH preko tražbina povezanih društava 4Media EPH, EPH Magazini, EPH Media, Gloria grupa, Media Nexus i Slobodna Dalmacija te je tako prekršeno više odredbi Zakona o obveznim odnosima i Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Isto tako Šimić je prijavio tražbinu od 60,3 milijuna kuna, no ona je 2013. godine odbijena s obrazloženjem da je Šimić zakasnio prijaviti na vrijeme svoju tražbinu.

No, Upravni sud je utvrdio kako je prijava podnesena na vrijeme te da je Šimić u ovom slučaju oštećen.

Naglasimo kako je već ranije poništeno i rješenje za predstečajnu nagodbu tvrtke EPH media, nakladnika Jutarnjeg lista.  No prema zakonu kojeg je donio bivši ministar financija Slavko Linić teško da će ovakve presude imati krajnji učinak.

Naime, predstečajna nagodba u slučaju EPH je pravomoćno okončana pa naknadno utvrđene nepravilnosti bez obzira ne presude hrvatskih sudova ne igraju preveliku ulogu. 



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.