Molotovljevim koktelima i svinjskim glavama na džamije nakon napada u Parizu

Screenshot: Sky News

DVADESET i šest džamija diljem Francuske napadnuto je u sklopu anti-islamističkih ispada nakon prošlotjednih napada u Parizu, piše independent.co.uk.


Na njih se nasrće molotovljevim koktelima, pucnjavom iz vatrenog oružja, granatama pa čak i svinjskim glavama. Muslimani diljem zemlje bivaju žrtvama nasilja.

Francuski Nacionalni opservatorij protiv islamofobije javlja kako se u zadnjih tjedana dogodilo 60 incidenata povezanih s islamofobijom, i navode kako je sigurno da je došlo i do bezbroj ispada protiv muslimana koji nisu prijavljeni.

Jedna džamija u Le Mansu pogođena je s četiri granate, a netko ju je napao kroz prozor pucanjem iz vatrenog oružja.

Dok takvi napadi nisu ništa novo, ipak je zabilježen njihov intenzivan porast u tjednu nakon napada na satirički magazin Charlie Hebdo.

Napadnuti su i restorani i poslovni prostori čiji su vlasnici islamske vjeroispovijesti.


Politički čelnici u Francuskoj upozoravali su na povezivanje terorista s miroljubivim muslimanima, u zemlji koja ima i njihovu najveću populaciju od svih europskih država.

Tamošnji ministar vanjskih poslova izjavio je prošloga tjedna kako se riječ "Islamist" ne bi trebala koristiti tijekom opisivanja ubojica, nego da ih se mora nazivati "teroristima".

"Teroristička "religija" nije islam, koji su izdali", rekao je tada.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.