Matković izabran za novog predsjednika HSP-a, a Srb tvrdi: Nanose štetu HSP-u!

Foto: Index

NAKON što je Ministarstvo uprave svojim riješenjem poništilo oba Sabora HSP a, i onaj Daniela Srba sazvan u Sisku,i Josipa Matkovića sazvanog u Osijeku, većina članova Predsjedništva  HSP-a sazvala je izvanredni sabor stranke, te je 18. siječnja ove godine u Zagrebu za novog predsjednika izabran Josip Matković, dugogodišnji član te stranke, te donedavni predsjednik županijske organizacije splitsko dalmatinske županije! 
 
Naime Matkovićev tabor tvrdi da se na ovaj potez većina članova predsjedništva odlučila se nakon što su pravni stručnjaci proanalizirali rješenje o poništenju izvanrednog sabora u Osijeku, u kojem smo upozoreni na sitne tehničke nedostatke koji su održanim saborom u Zagrebu 18.01. u cijelosti ispravljeni. 
 
"Također ističemo, da smo bivšem predsjedniku Danielu Srbu ponudili kompromis, da usprkos činjenici što nema većinu u nijednom stranačkom tijelu sazove sjednicu predsjedništva HSP-a. Na tu sjednicu bi došla većina članova predsjedništva koja podržava Matkovića i bila spremna odustati od već ranije zakazanog sabora HSP-a te bi prihvatiti datum sabora kojeg je sada već bivši predsjednik odredio za 01. veljače 2014., pod uvjetom da se svim članovima HSP a koji to žele omogući dolazak na sabor, i izbor novog vodstva po modelu "jedan član jedan glas", kao i uvjet da se kako gosp. Srb, tako i Matković povuku iz kandidature za čelnog čovjeka HSP-a, čime bi se izabrao netko drugi tko bi na izvjestan način izmirio "zaraćene strane", te sa novim vodstvom krenuo u obnovu Hrvatske stranke prava", tvrde Matkovićevi pravaši dodajući da je Srb odbio takav prijedlog. 
 
Srb je večeras prilično nervozno reagirao na vlastitu smjenu. U posebnom priopćenju, koje vrlo šturo, kaže da se njegova stranka ne misli više baviti Josipom Matkovićem i njegovim
pokušajem organiziranja još jednog nelegainog sazvanog skupa.
 
"Davanja priopćenja  o navodom sazvanom ,'izvanrednom saboru'  od strane Josipa Matkovića samo je ponovan pokušaj davanja samom sebi na važnosti nakon što je poništen skup u Osijeku i nanošenja štete Hrvatskoj stranci prava u javnost", kaže se na kraju. 
 
No, činjenica je da je Ministarstvo uprave poništilo i Srbov reizbor pa nema baš razloga za bezbrižnost. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.