Matić: Sve žrtve zaslužuju dostojno grobno mjesto

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

VISOKA državna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće na Mirogoju u povodu Dana pobjede nad fašizmom, Dana oslobođenja Zagreba i Dana Europe.

Izaslanik premijera Zorana Milanovića, ministar branitelja Predrag Matić Fred istaknuo je kako današnji dan obilježavamo s ponosom.

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, na grobu Narodnih heroja i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, izaslanstva su položila vijence.

Upitan što Vlada poduzima u otkrivanju žrtava poraća, ministar branitelja Matić je odgovorio da je prije mjesec dana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji otkriveno 214 posmrtnih ostataka njemačkih vojnika iz Drugog svjetskog rata.

"Isto tako ćemo raditi kako nas zakon obvezuje, prema svim drugim žrtvama", rekao je ministar istaknuvši stav Vlade da "svaka žrtva zaslužuje grobno mjesto, kako bi njihovi potomci mogli položiti vijenac i zapaliti svijeću, a je li netko počinio nešto što nije u skladu s ratnim pravom i običajima, postoje neke druge institucije koje će to riješavati. Ministarstvo branitelja će raditi svoj posao", zaključno je poručio Matić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.