Matea Hohnjec iskaz davala drogirana, optužnica vraćena na doradu

Foto: RTL

OPTUŽNICA protiv Matee Hohnjec i njenog supruga Josipa Nikića "pala" je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Optužno vijeće nije prihvatilo optužnicu zbog nezakonito prikupljenih dokaza; obrana je dokazala da je Matea iskaz u policiji dala dok je još bila pod utjecajem droge.

Podsjećamo, bračni par Nikić tereti se za smrt 20-godišnje studentice Tee Drakulić, koja je preminula 13. listopada prošle godine u njihovom stanu na zagrebačkom Laništu. Djevojka je umrla nakon uzimanja droge MDMA, koju su joj dali Josip i Matea.

Matea Hohnjec iskaz je dala nekoliko sati nakon Teine tragične smrti. Priznala je da su zajedno konzumirale drogu. No, njeni odvjetnici tvrde da se taj iskaz ne može prihvatiti jer postoji mogućnost da Matea nije bila ubrojiva jer je i dalje bila pod utjecajem MDMA-ja.

Odvjetnici bračnog para Nikić stoga su uložili prigovor na njen iskaz, te zatražili da se nad Mateom obavi vještačenje kako bi se utvrdilo je li bila ubrojiva. Optužno vijeće prihvatilo je prigovore obrane, te su optužnicu tužiteljstvu vratili na doradu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.