Manio se politike: Srakić uputio božićnu poruku

Foto:

ĐAKOVAČKO-osječki nadbiskup i metropolit Marin Srakić uputio je tradicionalnu božićnu pastirsku poruku. Za razliku od kardinala Josipa Bozanića, nije se dotakao politike.

> Kardinal Bozanić za Božić: Potezi ove vlasti dovest će do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku

"U godini vjere vođeni primjerom prve kršćanske zajednice želimo se i mi nadahnjivati na dubini i širini poruke Isusova rođenja, razabirući u njegovu dolasku novi životni smjer koji čovjek i svu njegovu stvarnost okreće i uzdiže prema Bogu", poručio je nadbiskup.

"Nema ničeg ljudskog, a da ne bi našlo odjeka u srcu Kristovih učenika. Stoga nas uvijek veseli sve ono što doprinosi čovjekovu ostvarenju. Svako djelo, osobno ili zajedničko, koje pomaže da čovjek napreduje u dobru duha i tijela. Kristovi učenici u tome otkrivaju svoj put svetosti te se trude, imajući na umu dobrobit svakog čovjeka, unositi u svijet Isusa i njegove evanđeoske ideale", istaknuo je Srakić."Idući Kristovim stopama nećemo pogriješiti", napominje nadbiskup Srakić te dodaje:

"Štoviše, rast ćemo u osjetljivosti za ljude našega vremena i za potrebe svijeta što ga navještajem i iskrenim svjedočanstvom božje ljubavi trebamo učiniti čovječnijim", poručuje Srakić.

"Zar ima vrjednijeg i plemenitijeg poslanja, zar ono ne treba nadahnjivati svakog kršćanina na svakom mjestu na kojem živi i ostvaruje svoj poziv i poslanje. Usprkos mnogim izazovima i kušnjama, u zajedništvu velike obitelji i Crkve, mi molimo da novorođeni spasitelj ohrabri naša srca, da ih učvrsti u svakom dobru, djelu i riječi", kazao je Srakić."Usprkos mnogim izazovima i kušnjama u zajedništvu velike obitelji Crkve, molimo da novorođeni Spasitelj ohrabri naša srca i da ih učvrsti u svakom dobru djelu i riječi", zaključio je biskup Srakić svoju božićnu pastirsku poruku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.