MInistarstvo: Nemamo saznanja da su Hrvati bili u avionu

Foto: germanwings

ZASAD nije poznato odakle su putnici aviona koji se srušio na jugu Francuske. Iz Germanwingsa još uvijek ne daju nikakve informacije, a iz Ministarstva vanjskih poslova poručili su kako nemaju saznanja o Hrvatima na avionu.

"S obzirom na informacije o padu putničkog zrakoplova u južnoj Francuskoj, prema za sada dostupnim informacijama nemamo saznanja da među žrtvama zrakoplovne nesreće ima hrvatskih državljana, ali smo u kontaktu s nadležnim institucijama u Njemačkoj i izvijestit ćemo vas čim budemo imali nove informacije.", javili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Većina žrtava su državljani Njemačke i Španjolske.

Nekoliko sati kasnije iz Ministarstva je stigla informacija kako će o državljanstvu poginulih iz kompanije govoriti tek nakon svih utvrđenih činjenica:

"Najnovija informacija u vezi zrakoplovne nesreće Germanwingsa na jugu Francuske, u kojoj su stradali svi putnici i posada:

Izvršni direktor kompanije Germanwings rekao je da će s konačnom informacijom o državljanstvu stradalih izaći tek nakon nedvojbeno utvrđenih činjenica", obavijest je stigla iz  Ureda glasnogovornika Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.