Komadina o HAC-u: Pravno je to čisto,ali ja to ne bih napravio

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina najavio je da će tražiti poništenje odluke o spornim zapošljavanjima u HAC-u.

Pravno-formalno je to čisto, no ja to tako nikad ne bih napravio. Za ove situacije se raspiše natječaj, nema tu neke izvanredne situacije", objasnio je Komadina.

Podsjetimo, Pero Kovačević prije nekoliko dana je glavnoj inspektorici Državnog inspektorata RH Boženi Vrbanić podnio prijavu za nezakonita zapošljavanja u HAC-u. U prijavi je Kovačević zatražio obavljanje inspekcijskog nadzora nad nelegalnim zapošljavanjem najmanje pet osoba u Upravi HAC-a, poništenje nezakonitih zapošljavanja i pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih osoba.

Iz HAC-a su se branili kako oni nemaju zakonsku obvezu provođenja javnih natječaja kod zapošljavanja, "već je ta obveza propisana samo za popunu radnih mjesta u državnoj službi - tijelima državne uprave, pravosudnim i srodnim tijelima, sukladno Zakonu o državnim službenicima". Objasnili su kako je "zatečeno stanje unutar društva zahtijevalo je ovakvo hitno postupanje pri zapošljavanju". Ministar Komadina ipak, kako je rekao, ne misli da je bilo potrebe za hitnim postupkom, te se čini kako će odluka o spornim zaposlenjima biti povučena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.