Kolarić za Index: Ovo je smaknuće bez suđenja! Vrijednosti Ivice Račana više ne stanuju u vodstvu SDP-a

Foto: Arhiva

NAKON što je anonimni izvor iz vrha SDP-a u izjavi za Novi list optužio Aleksandru Kolarić da je SDP nazvala kriminalnom organizacijom, Kolarić je reagirala na Facebooku, a za Index je kazala: "Ne priznajem strah i nastavit ću se boriti".

Naime, anonimni izvor iz SDP-a za Novi list je kazao: "Ako je usporedila SDP sa Sanaderovim HDZ-om zbog šutnje, na što se aludiralo nego na šutnju HDZ-ovaca o Sanaderovom kriminalu?! SDP i njegove članove prozivati za kriminal, e to je nedopustivo. Zašto je SDP uspoređen baš sa Sanaderovim HDZ-om, s premijerom koji je u zatvoru, a ne s bilo kojim drugim HDZ-ovim premijerom, to je ključno pitanje".

"Anonimni izvori iz vrha stranke me blate, lažu da sam optužila SDP da je kriminalna organizacija. Moj SDP mije kriminalna organizacija. Ono što sam ja rekla jest da se vodstvo stranke ponaša poslušnički oko Lex Perkovića i drugih političkih odluka i da šute baš kao što je šutjelo vodstvo HDZ-a za vrijeme Sanadera", kazala je Kolarić u razgovoru za Index.

Nema pravo na žalbu, a ne smije doći ni na Glavni odbor!

Odluka Predsjedništva SDP-a o izbacivanju Kolarić iz stranke je konačna i ona na nju neće imati pravo žalbe. Također, kako je potvrdio glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, kojeg se u posljednje vrijeme spominje kao glavnog aktera seks afere na HRT-u, Glavni odbor SDP-a neće raspravljati o toj odluci, što znači da Kolarić neće dobiti niti priliku da se obrati članovima odbora na Ibleru.

"Ovo je smaknuće bez suđenja. Nemam pravo na žalbu niti obraćanje Glavnom odboru stranke, što smatram protustatutarnim. Ovakav Status, koji je Milanović izmijenio, očito je duboko nedemokratski. Nažalost, postupci vodstva stranke pokazuju koliko je moja konstatacija u tekstu na Indexu bila točna", kaže Kolarić te ponavlja kako je političko ponašanje vodstva stranke jednako onom u HDZ-u za vrijeme Sanadera.

Kolarić je za Index potvrdila i da neće odustati te da će iscrpiti sve pravne mogućnosti. Tražit će pismenu odluku Predsjedništva, zapisnik sa sjednice Predsjedništva na kojoj je donesena odluka o njezinom isključivanju iz stranke, tumačenje statutarne komisije oko prava na žalbu... Ukoliko u tome ne uspije, tražit će savjet odvjetnice i pokrenuti sudski postupak.

"Vrijednosti Ivice Račana ne stanuju više u vodstvu SDP-a. Ne priznajem strah i nastavit ću se boriti", kazala je za Index Kolarić.

Milanović se uvrijedio, pa je izbacio iz stranke

Podsjetimo, Zoran Milanović na sjednici predsjedništva SDP-a prije dva dana zatražio je da se Aleksandru Kolarić, kandidatkinju za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a, izbaci iz stranke! Premijera su u tome podržali svi članovi predsjedništva SDP-a osim Davora Bernardića.

Kolarić su iz SDP-a izbacili zbog kolumne koju je u srijedu objavila na Indexu. U svom tekstu Kolarić je kritizirala Milanovića zbog besmislene svađe s Europskom komisijom, koja je dovela do toga da Hrvatskoj prijete sankcije i gubitak 80 milijuna eura za implementiranje šengenske zone.

Izvrijeđala je Jakovinina supruga: "To je jeftini politički trik"

Inače, danas je sukob u SDP-u nastavljen i preko Facebooka, gdje je supruga ministra Tihomira Jakovine izvrijeđala Kolarić, nazvavši je "hohštaplerom" i "prodavačem magle".

"Hohštapleri i prodavači magle u svom nevještom pokušaju razjedinjavanja stranke uvrijedili su pristojne članove SDP-a koji još uvijek ugled i integritet stranke znaju staviti ispred svojih osobnih interesa (u ovom slučaju mjesto predsjednika GOSDPZG). Legitimno izabrano predsjedništvo stranke pokazalo je što misli o tom jeftinom političkom triku", napisala je Sandra Petrović Jakovina.

Nedugo nakon što je Sandra Petrović Jakovina izvrijeđala svoju donedavnu stranačku kolegicu Aleksandru Kolarić, ubrzo je Kolarić odgovorila na njezine prozivke da je "hohštapler i prodavač magle".

Tako je u Kolarić u svom statusu na Facebooku pod presliku statusa Sandre Petrović Jakovina, napisala "Ako je ovo točno, ovako me zbog mojeg političkog stava, vrijeđa Sandra Petrović Jakovina, SDP-ova zastupnica u Europarlamentu. Njezina saborska plaća išla je direktno iz mojeg poreza. Ukupno imam 20 godina staža, a zadnjih 11 godina radim u gospodarstvu. Ne živim od politike, a državi sam za razliku od tvrtke njezinog supruga platila sve poreze."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.