Kim Dotcom pokrenuo političku stranku, građanima obećava jeftiniji internet i digitalnu valutu

Foto: Guliver Image / Getty Images

KIM DOTCOM, čija je internet stranica MegaUpload zatvorena od strane američkih vlasti 2012. godine, službeno je pokrenuo političku stranku na Novom Zelandu. Internet stranka je "pokret za slobodu interneta i tehnologije, za privatnost i političke reforme", izjavio je Dotcom.

Stranka na svojoj internet stranici glasačima obećava "brži, jeftiniji internet, zaštitu privatnosti, čuvanje neovisnosti ali i otvaranje radnih mjesta povezana s visokom tehnologijom". Obećavaju i da će predstaviti digitalnu valutu sponzoriranu od strane Novog Zelanda, piše BBC.

Želi li Dotcom sa svojom strankom ući u parlament trebat će prikupiti pet posto glasova na izborima u rujnu. Moguće je da se udruže s jednom od stranaka kako bi postigli taj cilj.

Kim Dotcom uhićen je u siječnju 2012. godine u svom dvorcu u blizini Aucklanda na Novom Zelandu. Njegova popularna stranica MegaUpload ugašena je, a imovina je zamrznuta. Vlasti SAD-a optužile su ga da je zaradio više od 175 milijuna dolara tako što je olakšavao distribuciju piratskih kopija filmova, TV emisija i drugih sadržaja što Kim Dotcom opovrgava.

Nedugo nakon što je uhićen Dotcom je otvorio novu stranicu pod nazivom Mega koja korisnicima omogućava da pohrane i dijele velike datoteke na internetu. Stranica je jako brzo stekla popularnost te je ranije ovog tjedna najavljen njen izlazak na novozelandsku burzu. Vrijednost stranice procjenjuje se na 179 milijuna američkih dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.