Karamarko: Nama se nude mnogi, a mi se nikome ne nudimo

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko opovrgnuo je u četvrtak medijska nagađanja da HDZ nudi suradnju IDS-u i Narodnoj stranci – reformistima ističući da se nikome ne nude i da ima dosta onih koji su zainteresirani da s njima budu u koaliciji.

"HDZ se nikome ne nudi, a ima dosta onih koji su zainteresirani da budu u koaliciji s nama jer su shvatili da preko koalicije s nama mogu ulaziti u Sabor, pa čak i u Europski parlament", rekao je Karamarko u četvrtak u Vodicama odgovarajući na pitanje kako komentira medijske napise da se HDZ nudi IDS-u i Čačićevoj Narodnoj stranci - reformistima.

Pobjednički niz

Upitao se zar bi se HDZ, koji u zadnje dvije i pol godine pobjeđuje na svim izborima, koji je na vlasti u oko 48 posto svih općina i gradova te koji je 18 godina na vlasti u državi, koja postoji 25 godina i ima više od 200 tisuća članova, trebao nuditi.

"Kome? Strankama koje danas imaju 1,1 posto ili 0,9 posto glasova. Mi se nikome ne nudimo", dodao je Karamarko.

Istaknuo je kako HDZ ima svoju koaliciju i formulu te koalicije, koja je dosad uspješna, i ne želi raditi eksperimente.

"To da se mi nudimo je dobar vic", rekao je Karamarko upitavši novinare je li danas dan za viceve.

HDZ za ''stabilizaciju Zagreba"

Na pitanje hoće li se zagrebački HDZ "prikloniti gradonačelniku Milanu Bandiću i tako srušiti predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Darinka Kosora", odgovorio je da se HDZ u Zagrebu nema kome "priklanjati", dodajući da vodi politiku stabilizacije. Istaknuo je kako HDZ ne želi nove izbore u Zagrebu, nego da se u njemu stanje stabilizira.

"Grad Zagreb je preskup za život njegovih građana i građani su zaslužili da imaju stabilnu Gradsku upravu. HDZ će sve napraviti da se situacija u gradu stabilizira, a ne da bismo tu situaciju otežavali", rekao je Karamarko. Dodao je da će HDZ, i kada za dvije godine u Zagrebu ponovno budu izbori, imati najboljeg kandidata koji će preuzeti vođenje grada.

Predsjednik HDZ-a Karamarko u četvrtak je bio na seminaru koji se pod nazivom "EU i lokalna uprava - kako dalje?" održao za gradonačelnike i župane iz HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.