Kanadski župnik nestao u Sjevernoj Koreji tijekom humanitarnog rada

Screenshot: YouTube (Arirang News)

KANADSKI župnik, velečasni Hyeon Soo Lim, nije se vratio iz humanitarnog posjeta Sjevernoj Koreji, otkrio je dužnosnik iz njegove crkve.

60-godišnjak je u Sjevernoj Koreji bio više puta, a u posljednju misiju krenuo je 31. siječnja. Prema Kanadi je trebao krenuti 4. veljače, no trenutno se ne zna gdje je, piše BBC.

Iz njegove župe su objavili kako nisu htjeli "dizati nepotrebnu histeriju" jer su mislili da se nalazi u trotjednoj karanteni koju je Sjeverna Koreja nametnula za putnike koji bi mogli biti zaraženi ebolom.

Hyeon Soo Lim je u Sjevernoj Koreji pomagao nadzirati objekte za starije i siročad, a iz njegove crkve tvrde kako je bio apolitičan te da "samo želi pomagati ljudima".

Sjeverna Koreja povremeno uhiti strane državljane koji dolaze u posjetu, osobito one povezane s vjerskim aktivnostima. Američke građane u pravilu zadržavaju najduže, a Sjeverna Koreja ih koristi kako bi izvukla političke ustupke.

Građani iz zemalja koje imaju manju političku važnost obično se kraće zadržavaju u pritvoru. Tako je australski misionar koji je zatvoren u veljači 2014. godine ubrzo deportiran.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.