Interventna policija uhitila zaštitare koji su iznuđivali riječke ugostitelje

Ilustracija: Index (Arhiva)

JUČER poslijepodne u centru Rijeke, u Ulici žrtava fašizma i na području Drage Brig, interventni su policajci uhitili više osoba.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, radi se o vrhuncu višemjesečnih policijskih aktivnosti, praćenja određenih osoba, uglavnom zaštitara (redara), koje se povezuje s kaznenim djelima iznude (reketarenja) riječkih ugostitelja, ali i kaznenih djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda odnosno premlaćivanja, događaja koji su postali učestali tijekom vikenda u samom centru grada.

Neslužbeno se doznaje da su uhićene tri muške osobe, jedna s područja Rijeke, jedan Zagrepčanin i jedna osoba s područja Istre.

Jučerašnja akcija plod je koordinirane akcije Odjela organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske, interventne policije i MUP-a te Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. Akcija i dalje traje, osobe su privedene u policijsku postaju na kriminalističku obradu, obavljaju se i druge operativne radnje, između ostalog i pretresi stanova osumnjičenih. Nisu isključena ni druga uhićenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.