Inicijativa za referendum: Ne damo naše autoceste!

Foto: Facebook

INICIJATIVU "Ne damo naše autoceste!" pokrenulo je sedam organizacija civilnog društva (Pravo na grad, Zelena akcija, Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), pet sindikalnih središnjica (Hrvatska udruga radničkih sindikata, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Udruga radničkih sindikata Hrvatske) te dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta).

"Ovih četrnaest organizacija osnovalo je Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju", stoji na službenoj Facebook stranici koja se trudi okupiti ljude koji će spriječiti davanje hrvatskih autocesta u koncesiju.

"Inicijativa se okupila sa sljedećim ciljevima: spriječiti predloženo davanje hrvatskih autocesta u koncesiju koje je financijski, ekonomski, sigurnosno i društveno štetno. Aktivno uključiti građane u odlučivanje o ovoj važnoj društvenoj temi. Stvoriti temelj za dugoročnu suradnju organiziranog civilnog društva, sindikata i građana oko pitanja upravljanja zajedničkim dobrima", stoji na službenj stranici.

Podsjetimo kako je Mijat Stanić predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata podnio je ostavku na članstvo u Stručnom savjetu za monetizaciju javnog duga vezano za društva HAC i ARZ.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.