IDS-ov gradonačelnik Labina zbog klevetanja vijećnika mora platiti 45.000 kuna

Screenshot: YouTube

PREMA nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli, labinski gradonačelnik, IDS-ov Tulio Demetlika, proglašen je krivim zbog sramoćenja nezavisnog vijećnika Mladena Bastijanića, prenosi iPress.

Demetliki se sudilo jer je u intervjuu za lokalni mjesečnik izjavio kako je Bastijanić „pravomoćno proglašen krivim zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti - zlouporabom položaja". U presudi se navodi kako je Demetlika tim činom pred većim brojem osoba iznio tvrdnju koja može škoditi časti ili ugledu osobe.

Demetlika će Bastijaniću u roku od šest mjeseci biti primoran isplatiti 45.000 kuna, i to u 150 dnevnih iznosa od 300 kuna. U suprotnome, slijedi ovrha.

"Demetliku sam tužio, jer smatram da mi je zajedno s direktorom Vodovoda Labin Dinom Škopcem, a zbog mojih javnih istupa o labinskoj vodoopskrbi, smjestio presudu o kojoj govori, prijavivši me da sam ilegalno premjestio vodovodne cijevi na nogometnom igralištu. Potom licemjerno i pokvareno javno iznosi da sam osuđen za zlouporabu, želeći građane uvjeriti da nisam vjerodostojan govoriti o vodoopskrbi, što, naravno, niti ima veze jedno s drugim, niti je točno", rekao je Bastijanić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.