Hrvati s Coste Allegre za sada nisu tražili pomoć

NAKON što je talijanski kruzer Costa Allegra jučer skrenuo s kursa i počeo besciljno plutati Indijskim oceanom, HRT javlja da se na brodu nalazi šestero hrvatskih državljana od kojih nitko nije ozlijeđen, niti je tražio pomoć hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Brod je skrenuo s kursa nakon što je u strojarnici izbio požar, zbog čega je kruzer ostao bez napona. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Iako je ranije najavljeno da biti otegljen do najbližeg, kasnije je donesena odluka da će biti dovučen do najvećeg otoka na Sejšelima.

Dva tegljača sada vuku kruzer prema Maheu, glavnome otoku sejšelskog arhipelaga, kamo bi trebao stići u četvrtak. Od najbližega otoka Desrochesa se odustalo jer ipak nema dovoljno kapaciteta za toliko putnika.

Podsjetimo, Costa Allegra na kojoj se u trenutku izbijanja požara nalazilo 636 putnika i 413 članova posade u vlasništvu je iste tvrtke kao i kruzer Costa Concordia koji se prošloga mjeseca nasukao kod talijanske obale, pri čemu je život izgibilo više od dvadeset osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.