Hrabra majka na Floridi spasila kći od morskog psa

HRABRA majka iz SAD-a obranila je kći od morskog psa koji je djevojčicu napao dok su surfale, i to istog dana kada je na istoj floridskoj plaži morska neman napala još jednog surfera, piše ABC News.

Današnja dva incidenta najnovija su u nizu napada morskih pasa koji su se posljednjih dana dogodila na tom području, a čini se kako su se podvodni predatori preselili u pliće obalne vode ranije nego je to uobičajeno, možda stoga što je i vrijeme toplije nego inače u ovo doba godine.

Majci se situacija činila kao prizor iz filma "Ralje"

Valeh Levy i njezina 15-godišnja kći Sydney plutale su na daskama u moru kod plaže New Smyrna, a morski je pas odjednom povukao tinejdžerku pod vodu, i to dva puta.

Levy je izvukla kćer iz vode natrag na dasku, i rekla kako joj se sve to činilo kao scena iz filma "Ralje", kada djevojčica nestane pod vodom, te kako je pomislila da nema šanse da će dozvoliti da zvijer ubije njezinu kćer.


Tada je uhvatila Sydney za ramena i izvukla ju van na svoju dasku. Grabežljivac je nastavio kružiti oko majke i kćeri sve dok dva surfera koja su bila u blizini nisu čuli njihove vriske i pomogli im da se vrate do obale.

U većini slučajeva morski psi ne napadaju ljude zbog potrebe za hranjenjem već iz znatiželje

Vozilo hitne pomoći već je čekalo na plaži u stanju pripravnosti jer je morski pas niti sat vremean ranije napao 17-godišnjeg Nicka Romana i to u vodi koja je dosezala struk.

Stručnjaci kažu kako su za napade i povećanu agresivnost morskih pasa možda odgovorni faktori u okolišu. Sve ono što pogađa život na kopnu možda se događa i u vodi, a na podvodne životinje vjerojatno utječu klimatske promjene, nedostatak hrane zbog čega se životinjama mijenjaju i migracijske navike.

Fabien Cousteau, unuk Jacquesa Cousteaua i istraživač oceana, kaže kako su napadi morskih pasa, kakvi su se u posljednje vrijeme događali na Floridi više "istraživačke" naravi jer morski psi nemaju ruke i "osjećaju" putem usta. Dodao je kako su znatiželjni te kako u 95 posto slučajeva ugrizu i odplivaju dalje jer ljude ne smatraju pretjerano "ukusnima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.