HURS: Čini se da hrvatski političari za opće dobro rade samo temeljem sudskih presuda

Screenshot: energija-projektiranje.eu

"DVA SU temeljna problema na tržištu nekretnina - zamrlo tržište i energetski "neprilagođene" nekretnine", kažu iz Hrvatske udruge radničkih sindikata u priopćenju u kojem se osvrću na rješenja koja je Vlada smislila vezana uz ovaj problem.

"Koje rješenje je smislila Vlada? Novi parafiskalni namet: zabrana prodaje, a uskoro i najma nekretnina bez energetskog certifikata! Taj certifikat trebao bi koštati ne više od 7.400 kuna.

Koji su očekivani učinci ove mjere? Stanovi će ostati jednako energetski "neprilagođeni", no ta će činjenica biti utvrđena certifikatom jednog od 500-tinjak ovlaštenih društava. Cijena nekretnina će porasti za trošak certificiranja, što će teško pogodovati buđenju tržišta nekretnina.

Dakle, oba problema ostaju nesanirana. Tržište dobiva poticaj za dodatno umanjenje dinamike zbog povećanja cijene i produljenja procedure. No država i rijetki sretnici dobivaju novi izmišljeni prihod, koji je isključivo sam sebi svrha.

Već duže vremena ne uspijevamo naći opravdanje, strateško promišljanje ili smislenu korist od poteza i odluka Vlade RH. Doista se čini da hrvatski političari za opće dobro rade samo temeljem sudskih presuda", stoji u priopćenju HURS-a kojeg potpisuje njihov predsjednik Ozren Matijašević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.