HEP završio sezonu grijanja, kreće se u remont postrojenja: Zbog radova će biti nestanaka tople vode

HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA je danas izvijestila kako je HEP-Toplinarstvo 15. svibnja službeno završilo ogrjevnu sezonu za približno 117.000 kućanstava i 6.000 poslovnih prostora u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku te kako od sljedećeg tjedna započinju radovi na redovnim remontima toplinskih postrojenja, a tijekom ljeta će se provoditi radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže.

Kroz radove na revitalizaciji distributivne toplinske mreže u Zagrebu će biti revitalizirano približno 2,8 kilometara, u Osijeku 2,1 kilometara, u Sisku 1,4 kilometara, u Velikoj Gorici 1,4 kilometara, u Samoboru 0,6 kilometara, a u Zaprešiću 0,7 kilometara vrelovodne trase. Radovi će uzrokovati kratke prekide u opskrbi kupaca toplom vodom, a o točnim terminima prekida isporuke toplinske energije kupci će biti pravovremeno obaviješteni, poručuju iz HEP-a te dodaju kako će se revitalizacijom vrelovodne mreže ostvariti sigurnija, kvalitetnija i ekonomičnija opskrba toplinskom energijom.

HEP-Toplinarstvo podsjeća kupce toplinske energije da u razdoblju izvan ogrjevne sezone mogu provoditi radove na unutrašnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima. "Prije početka radova iz instalacija je obavezno ispustiti pogonsku vodu, što obavljaju isključivo djelatnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev upravitelja ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade. Svi radovi na unutrašnjim instalacijama trebaju biti završeni početkom rujna, a najkasnije do 15. rujna 2012. godine, jer od tog datuma toplinski sustav mora biti spreman za grijanje. Ovom prilikom molim naše kupce toplinske energije za strpljenje i razumijevanje tijekom trajanja radova na revitalizaciji vrelovodne mreže", izjavio je direktor HEP-Toplinarstva Robert Krklec.

HEP-Toplinarstvo će ogrjevnu sezonu 2012./2013. započeti u skladu s vremenskom uvjetima, a najranije 15. rujna 2012. godine, kada započinje razdoblje spremnosti toplinskog sustava za grijanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.