HEP kreditom od 10,5 milijuna kuna spašava Borovo

Foto: Hina

POZAJMICA HEP-a od 10,5 milijuna kuna spriječila je blokadu računa tvrtke Borovo i osigurala plaće za 700 djelatnika.

Blokadu računa je najavila Porezna uprava no ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je rekao kako neće dopustiti da tvrtka bude blokirana u Dane sjećanja na žrtvu u Vukovaru.

"Borovo prolazi kroz restrukturiranje koje mu daje šansu za dugoročni opstanak i razvoj. Dogovorili smo se da HEP odobri pozajmicu Borovu od 10,5 milijuna kuna i spriječi blokadu," rekao je ministar.

Borovo je dobilo jednokratan zajam s mjesečnom kamatom koja je veća od minimalno propisane, a kao instrument osiguranja poslužilo je građevinsko zemljište i aerodrom u vlasništvu tvrtke čija je vrijednost značajno veća od kredita, piše Glas Slavonije.

"HEP ovime jasno pokazuje da kao Društvo koje posluje s dobiti te pridonosi državnom proračunu, može i želi biti značajan subjekt u podršci hrvatskom gospodarstvu, ali i stabilnosti u gospodarski posebno osjetljivim područjima kao što je Vukovar. Nadamo se i vjerujemo da će ova pozajmica očuvati radna mjesta, ali i potaknuti razvoj proizvodnje u ovom za hrvatsko gospodarstvo posebno značajnom poduzeću," rekao je Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a.

Pozajmica bi Borovu trebala omogućiti nastavak redovnog poslovanja do trenutka isplate kredita HBOR-a čija je realizacija u postupku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.