HDZ-ovca optužuju da je izvukao milijune iz osječke bolnice

Foto: HDZ

PROVEDENIM kriminalističkim istraživanjima policijska uprava osječko-baranjska opravdano je potvrdila sumnju da su dva hrvatska državljanina počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Rukovoditelja zdravstvene ustanove (58) sumnjiči se da je od 2008. do 2012. godine protivno zakonskim propisom za sebe i više svojih kolega donio rješenja o plaći i nalagao isplate obračunate na osnovu nepripadajućih koeficijenata.

U osječko-baranjskoj policiji u četvrtak nisu mogli potvrditi odnosi li se ta istraga na osječki KBC i njegovog bivšeg ravnatelja Željka Vranješa, člana HDZ-a. Navode samo kako je nekadašnji 58-godišnji rukovoditelj zdravstvene ustanove s područja županije od 2008. do 2012. za sebe i više djelatnika protivno zakonu donio rješenja i plaći te nalagao isplatu plaća obračunatih na osnovu nepripadajućih koeficijenata.

Kao voditelj ustanove, prekoračio je ovlasti i sklopio nekoliko ugovora o pružanju pravne pomoći ustanove s osječkim odvjetnikom te odobravao isplatu novčanih iznosa radi podmirenja ispostavljenih računa za odvjetničke usluge, koje zapravo nisu izvršene.

Tereti ga se i da je zajedno s 53-godišnjim voditeljem službe za ekonomske poslove prekoračio ovlasti i nenamjenski donirao sredstva dobivena iz donacija.

Svim tim kaznenim djelima zdravstvenoj ustanovi je prouzročio štetu od nekoliko milijuna kuna. Protiv dvojice osumnjičenih policija je podnijela kaznene prijave.

 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.