HBOR dobio novu upravu

Foto: Hina

NADZORNI odbor Hrvatske banke za obnovu i razvitak na današnjoj je sjednici prihvatio prijedlog Vlade za imenovanje Vladimira Kristijana predsjednikom Uprave HBOR-a, a Martina Jus imenovana je članicom Uprave HBOR-a.

Vladimir Kristijan, po struci diplomirani ekonomist, u HBOR dolazi s pozicije direktora Sektora gospodarstva Erste & Steiermärkische Bank d.d., u kojoj je obnašao i funkciju prokurista kao zamjenu za člana Uprave zaduženog za gospodarstvo. Bio je također član Uprave Erste nekretnina d.o.o. i član Nadzornog odbora Erste Factoringa d.o.o. Kao direktor Sektora gospodarstva bio je zadužen za male i srednje tvrtke, velike nacionalne i internacionalne klijente upravljajući portfeljem kredita veličine 25 milijardi kuna kojeg je činilo ukupno 10 tisuća klijenata.

Martina Jus u HBOR dolazi iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG - BICRO) u kojoj je od ožujka 2012. godine obnašala funkciju članice Uprave nadležne za pravne poslove i kontrolu namjenskog korištenja sredstava te financijsku podršku kroz jamstva i potpore.

Aktivno je sudjelovala u uspješno provedenom postupku pripajanja Poslovno-inovacijske agencije (BICRO) Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG-INVEST). Nova članica Uprave HBOR-a bila je sukreator i glavni koordinator provedbe izvršenja Poduzetničkog Impulsa 2012. godine te autor provedbenih ugovora u okviru Poduzetničkog impulsa 2012. i 2013. Martina Jus predsjednica je Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i predsjednica Odbora za financije i proračun Krapinsko-zagorske županije.

Treći član uprave HBOR-a je Mladen Kober koji je na ovoj funkciji od 14. rujna 2009. godine, priopćili su iz HBOR-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.