Gradonačelniku Ptuja stigla prijeteća poruka: "Čelan, mrtav si"

Foto: Hina

GRADONAČELNIKU slovenskog Ptuja Štefanu Čelanu nepoznate su osobe u ponedjeljak razbile staklo na ulaznim vratima kuće ostavivši prijeteću poruku "Mrtav si", a smatra da su prijetnje vezane na drugi krug lokalnih izbora iduće nedjelje.

"Prijetnje su povezane s izborima, ono što se događalo tijekom ove kampanje prelazi sve civilizacijske granice", kazao je Čelan, koji je slučaj odmah prijavio policiji.

On je gradonačelnik Ptuja već dva mandata, a u drugom će se krugu izbora u nedjelju suočiti s lokalnim poduzetnikom Miranom Senčarom, s kojim je u prvom krugu dobio skoro jednak broj glasova. Obojica nastupaju kao nezavisni kandidati, ali je Čelan ranije izbore dobivao kao kandidat stranaka lijevog centra.

Nakon što je o incidentu obavijestio policiju Čelan je novinarima ispričao da ga je u ranim jutarnjim satima probudila buka ispred obiteljske kuće.

Fotografija nožem pribijena na vrata

Kad je izašao vidjeti što se događa, na hodniku je našao granitnu kocku kojom je razbijeno staklo na ulaznim vratima, a na zidu prijeteću poruku, napisanu crvenom bojom: "Čelan, mrtav si". Osim toga, na vratima je nožem bila pribijena njegova fotografija.

Policija je potvrdila da joj je slučaj prijavljen i da obavlja izvide na licu mjesta.

Slovenski birači će u nedjelju, u drugom krugu lokalnih izbora, birati načelnike u 54 općine, među ostalim i u nekim većim gradovima, poput Maribora, Kranja i Ptuja.

Već u prvom krugu prošle nedjelje mjesta gradonačelnika na izborima su uspjeli zadržati neki stari gradonačelnici, poput Zorana Jankovića u Ljubljani i Borisa Popoviča u Kopru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.