Google izlazi na tržište s vlastitim tabletom?

U POSLJEDNJE vrijeme intenzivno se šuška o tome kako će Google izaći na tržište sa vlastitim tabletom, a takva bi se predviđanja mogla ostvariti tokom ove godine.

Richard Shim, analitičar tvrtke DisplaySearch nagađa kako bi Googleov tablet mogao imati sedam inčni zaslon rezolucije 1280 x 800 piksela, a početak njegova proizvodnje najavljen je za travanj.

U prvoj rundi moglo bi biti proizvedeno između milijun i pol i dva milijuna tableta, koji bi konkurirao Amazonovom Kindle Fireu, koji također ima zaslon dijagonalne duljine od sedam inča, no njegova je rezolucija 1204 x 600.

Shimovi komentari uslijedili su nakon izvještaja iz siječnja u kojem je stajalo kako će Googleov gadget raditi na Androidu 4.0, "Ice Cream Sandwichu", no ni njemu samom nije jasno kako Google misli reklamirati svoj proizvod, i da li će taj tablet biti "proizvod vrhunske kvalitete" ili će biti izravna konkurencija Kindleu.

Na tržištu tableta manjih zaslona uskoro bi moglo postati tijesno

U svakom slučaju, Google će nakon kupnje Motorole steći vlasništvo nad tri tableta, Xooma (zaslon 10.1 inča), Xyboarda (poznatog i pod nazivom Xoom 2, jer ima istu veličinu zaslona), te manje verzije Xyboarda sa zaslonom dijagonalne duljine od 8.2 inča.

Nejasna je i potreba Googlea za proizvodnjom sedam-inčnog tableta, no jedan od razloga za takav potez mogao bi biti i relativan uspjeh Kindle Firea. U četvrtom kvartalu prošle godine, prema brojkama DisplaySearcha, Amazon je isporučio 5.3 milijuna svojih tableta. Da li će postići jednako veliki prodajni uspjeh tek ćemo saznati. Zasad je jedino Appleov iPad uspio potući takav broj isporuke i prodaje u tako kratkom vremenu.

Na samom tržištu tableta manjih zaslona uskoro bi mogla nastati prava gužva jer u testnu fazu je ušla i manja verzija iPada. No taj Appleov tablet, ako i postane pravi proizvod, na tržište neće doći do kraja godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.