Facebook planira testirati mogućnost mobilnog plaćanja

Foto: Arhiva

FACEBOOK, najveća svjetska društvena mreža, planira testirati aplikaciju za mobilno plaćanje.

Aplikacija će koristiti podatke za plaćanje koje korisnici unesu u svoj Facebook profil, te će tim podacima koristiti  kada korisnik vrši kupnju putem mobilnog uređaja.
 
Ipak, Facebook je priopćio da ova nova mogućnost neće preuzeti izvršavanje plaćanja od dosadašnjih operatora transakcija.
"Ovaj proizvod služi tome da testiramo mogućnosti za olakšavanje vršenja transakcija našim partnerima“, izjavila je glasnogovornica Facebooka Tera Randall.
 
Dodala je da Facebook ima "izvrstan odnos“ sa PayPal-om, najvećim operaterom on-line plaćanja.
Facebook ima preko milijardu korisnika, i polovica od njih koristi ga svaki dan. Njegova popularnost privukla je oglašivače koji žele iskoristiti to ogromno potencijalno tržište.
 
Prema posljednjim podacima, Facebook je ostvario prihod od 1,6 milijardi dolara od oglašavanja.
 
Ipak, neki analitičari su skeptični prema toj ideji, jer sumnjaju da će korisnici biti spremni unositi svoje financijske podatke na Facebook profile.
 
"Potrošači žele sigurne i praktične načine on-line plaćanja, a tu je veliki broj konkurenata u koje korisnici imaju više povjerenja, poput PayPala, Vise i ostalih“, izjavio je Danee Carrington, analitičar u Forrester Research, za BBC.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.