Drama u Maglaju: Policija nasrnula na ljude koji su tražili hranu

Screenshot: Youtube

PRAVA drama odvija se ovih dana u Maglaju koji je jedan od poplavama najpogođenijih gradova u BIH. Građani se nakon poplava bore da dođu do hrane, vode i osnovnih potrepština.

Uznemirujuća i šokantna snimka na kojoj se vidi građanin koji moli za hranu govoreći da su mu djeca i unučad gladna pojavio se na internetu.



Prema pisanju Klix.ba, radi se o Zlatanu Latifoviću koji je došao na jedan od glavnih punktova u kojem stiže humanitarna pomoć, a kojim rukovodi ogranak Merhameta u Maglaju.

Ogorčenom čovjeku je rečeno da hrane nema na što se on pobunio govoreći da je "upravo vidio pun automobil hrane". Intervenirala je i policija koja je Latifovića pokušala silom odvesti jer je automobilom blokirao put.

Čitavu akciju mobitelom je snimila njegova kćer Arjana. Snimku je objavila uz komentar da je njezinog oca, brata i rođakinju pretukla policija.

Jedan građanin potvrdio je za Klix.ba da se ovo zaista dogodilo i da se nakon katastrofalnih poplava u Maglaju događaju užasne stvari, te da se pojedini žele okoristiti nesrećom koja je zadesila ovaj grad.



Prema njegovim riječima, u grad je stigla ogromna količina hrane i potrepština koja je smještena u prostorijama lokalnog trgovca koji zloupotrebljava nesreću kako bi se osobno okoristio.

"Bio sam svjedok kada je vraćao ljude govoreći im da nema hrane, a garantiram da u skladištu ima najmanje pet šlepera pomoći", kaže razočarani građanin koji apelira na sve koji žele pomoći da svoju pomoć predaju osobno unesrećenima.

"Na spornom punktu jučer nije bila distribuirana humanitarna pomoć. Osoba L. Z. je, međutim, u jednom trenutku došla i počela praviti probleme, tako da su ispunjeni svi uvjeti za njegovo lišavanje slobode", rekla je za Klix.ba glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.