Dodijeljene stipendije studentima, Bandić poručio: Povećavat ćemo sredstva

Foto: Hina

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić dodjelio je ukupno 107 stipendija studentima, te 6 stipendija za studente doktorskog studija.

Stipendija se isplaćuje od 1. listopada 2013. godine i mjesečno iznosi 3.231 kuna za studente preddiplomskih i diplomskih studija i 3.877.20 kuna za studente doktorskih studija.

"230 milijuna kuna ili 30 milijuna eura je za sve ove godine uloženo za ovu najbolju investiciju u Gradu Zagrebu, a to znači u obrazovanje i znanstvenu izvrsnost", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Svake godine ide desetak posto više novca u proračunu za stipendije, tako će biti i idućih godina, najavio je gradonačelnik.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić naglasio je da kad bi puno toga funkcioniralo na način na koji funkcionira, povjerenstvo za stipendije, društvo bi bilo puno uređenije u cjelini.

"Povjerenstvo zaista radi dobro, ponosni smo kako radi i vidite i sami da nakon dodjela stipendija nema nekih poteškoća, problema, nema nekih repova koji bi se u negativnom smislu vukli. I evo možda je i sam rad povjerenstva jedan putokaz kako treba raditi. A naravno da naši najizvrsniji učenici i studenti zaslužuju takvo povjerenstvo."

Kriteriji pri dodjeli stipendija su jasni: prosjek ocjena te znanstveno-stručni radovi tijekom studija, nagrade i vrijedna priznanja. Studenti mogu nastaviti koristiti stipendiju do kraja redovnog studija, pod uvjetom da akademsku godinu završe s prosjekom ocjena 4,0 i nastave studij za koji su dobili stipendiju. Te uvjete ostvarili su i Juraj Oršulić, student treće godine Elektrotehnike i Sara Pavlović, studentica Psihologije i Socijalnog rada.

"Imam dosta dobar prosjek, pa onda nisam imao sumnje da ću imati problema s dobivanjem stipendije. Stipendija za mene zapravo znači potvrdu za sve ono što sam radila i nagradu zapravo. Priznanje da se vrijedi truditi i biti strpljiv i da će doći nagrada za to što radiš i da se isplati uvijek ulagati u sebe i u svoje znanje".

Stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima dodjeljuju se već 22 godine, a studentima doktorskih studija zadnjih 7 godina. U tom razdoblju Grad je za stipendije izdvojio nešto manje od 230 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.