DNK analiza potvrdila: Slovenski kardinal Franc Rode nije otac njemačkog biznismena

REZULTATI DNK testa očinstva pokazali su da poglavar Katoličke crkve Slovenije Franc Rode nije otac njemačkog biznismena Petera Š. Slovenska novinska agencija (STA) javila je sinoć rezultate DNK analize, a kardinalov odvjetnik najavio je pokretanje tužbe protiv žene koja ga je lažno optužila za prikrivanje očinstva.

"Drago mi je što su sada rezultati objelodanjeni kao što sam znao od samog početka. Drago mi je zbog mojih rođaka i prijatelja. Sretan sam zbog svećenika i vjernika ljubljanske arhiepiskopije i cijele slovenske crkve. Nadam se da će ova priča ojačati njihovu privrženost crkvi i vjeri",  izjavio je 78-godišnji kardinal.

DNK test proveden je na njemačkom institutu nakon objave teksta u slovenskom listu "Delo" krajem kolovoza u kojem je stajalo kako je slovenski kardinal, dok je bio katolički svećenik 1969. godine, imao seksualni odnos s izvjesnom Tanjom Bredom te da je ona u Njemačkoj sljedeće godine rodila dijete po imenu Peter. Kardinal je od početka izbijanja skandala negirao sve optužbe na njegov račun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.