Costa Allegra konačno stigla u sejšelsku luku

NAKON tri dana na moru bez struje i klimatizacije, talijanski onesposobljeni kruzer Costa Allegra konačno je stigao u luku u otočkoj državi Sejšeli.

Kako bi se putnicima, kojima je to potrebno, ukazala pomoć tamošnji je Crveni križ postavio nekoliko šatora, a osoblje iz britanske Visoke komisije te veleposlanstava Francuske i Italije došlo je kako bi pomoglo svojim državljanima, piše agencija AP.

Turistička zajednica osigurala je na desetke autobusa koji će premorene i napaćene putnike i članove posade s kruzera prevesti ili do sejšelske zračne luke ili u luksuzno odmaralište. Očekuje se kako će čitava procedura trajati oko nekoliko sati.

Podsjetimo, Costa Allegra je prevozila više od tisuću osoba, putnika i članova posade, te je u ponedjeljak počela besciljno plutati Indijskim oceanom nakon što je u strojarnici izbio požar, zbog kojeg je brod ostao bez električne energije i klimatizacije, a nisu radili ni WC-i ni tuševi.

Costu Allegru na sigurno je oteglio francuski brod koji je prvi stigao do onesposobljenog kruzera. Kako bi pomogli pri iskrcaju putnika, čija je prosječna dob 55 godina, luku su okupirali brojni turistički djelatnici.

Fokus današnje operacije bit će omogućiti i osigurati svima topli obrok i tuširanje. Vlasnici kruzera jučer su putnicima Allegre ponudili "utješnu" nagradu, besplatan odmor u najluksuznijim hotelima na Sejšelima, te plaćanje troškova povratka kućama. Rezervirano je više od 600 mjesta na letovima te 400 hotelskih soba, a 376 putnika prihvatilo je ponudu za nastavak odmora na trošak kompanije.

Costa Allegra napustila je Madagaskar u subotu, a kada je u ponedjeljak izbio požar bila je na putu za Port Victoriju. Kruzer je prevozio 627 putnika i 413 članova posade, a incident se dogodio samo šest tjedana nakon što se Costa Concordia, kruzer u vlasništvu iste tvrtke, nasukao kod talijanske obale i prevrnuo, pri čemu je živote izgubilo 25 osoba, a još sedam putnika smatra se nestalima, odnosno mrtvima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.