Cijene vrtića: Konačni izračun tek u kolovozu

Foto: Arhiva

U NEKIM zagrebačkim vrtićima još uvijek traje prikupljanje dokumentacije potrebne za povoljniju cijenu za redoviti predškolski program. U resornom gradskom Uredu poručuju da nema zastoja u radu i da bi izračun trebao biti gotov do kolovoza.

Prema novom modelu naplate vrtića, podsjetimo, od prvog siječnja ove godine cijena boravka u vrtiću varira od 150 do 600 kuna mjesečno. Svi koji su proteklih mjeseci obilazili šaltere prikupljajući potrebnu dokumentaciju, nadaju se da im ništa nije promaklo. Brige nema za potvrdu o visini prihoda, koju će Porezna riješiti s gradskim Uredom za obrazovanje, kulturu i šport, umiruje pročelnik Ivica Lovrić.

"Porezna uprava nam to može dostaviti tek nakon 30. lipnja. Mi ćemo nakon tog roka obraditi dokumentaciju, vjerujem tijekom srpnja. U kolovozu ćemo tek imati konačan izračun, dakle, trebaju li roditelji plaćati 150,300, 450 ili 600 kuna. Do tada, znači za prvih 7 mjeseci ove godine, plaćaju sukladno onoj svojoj izjavi u kojoj su sami procijenili iznos koji trebaju plaćati", objašnjava pročelnik Lovrić.

Na primjedbe da u nekim vrtićima računovodstva uporno inzistiraju na predaji IP obrasca i za roditelja obrtnika, iako može dobiti isključivo potvrdu Porezne o prihodima, Lovrić ima odgovor.

"Ako su roditelji sami sebi poslodavci, onda ćemo to dobiti od Porezne uprave. Ma, nema brige. Čujte, mi u predškolskom sustavu imamo 5 i pol tisuća zaposlenih. S druge strane imamo gotovo 80 tisuća roditelja. I naravno, kad je to tako velika brojka da možda nekad nastane neki šum u komunikaciji. U svakom slučaju, za sve nejasnoće roditelji se uvijek mogu obratiti našem uredu. I obraćaju se, slobodno mogu reći da u zadnja dva mjeseca nemamo neka posebna pitanja roditelja. Tako da nam je to signal da stvari na terenu dobro funkcioniraju", zaključio je pročelnik Lovrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.