Božo Skoko napao Aleksandru Kolarić

Screenshot: HRT

PODJELE i unutarnji sukobi u HUOJ-u ne prestaju od skandala koji je izbio nakon što je otkriveno da je Božo Skoko u svom tekstu za fakultetski časopis plagirao kolumnu Borisa Dežulovića.

Predsjednica HUOJ-a, Aleksandra Kolarić, ranije je zatražila od Suda časti raspravu o slučaju Skokinog plagijata, no Sud časti donio je odluku u kojoj stoji da Skoko nije napravio ništa krivo. Kolarić se od takvog stava ogradila i javno poručila da se sa Sudom časti ne slaže, što je očito bilo dovoljno za novu rundu sukoba unutar HUOJ-a.

Božo Skoko prije nekoliko dana je na svom Facebook profilu podijelio nepotpisani tekst pod naslovom "Aleksandri Kolarić više nije mjesto u odnosima s javnošću" uz komentar da to nije dobro za reputaciju odnosa s javnošću.

U tekstu između ostalog stoji da je Kolarić pretjerala sa slinjenjem za SDP-om. "Aleksandra Kolarić nije nikakav PR stručnjak, ona je političar koja je frustrirana zbog svojeg političkog izbacivanja iz stranke, i PR koristi samo kako bi sebe i svoju 'socijaldemokraciju' predstavila u javnosti".

"Zvuči nevjerojatno, no kao jedna obrazovana osoba, koja predstavlja one koji se bave odnosima s javnošću, Aleksandra Kolarić je pretjerala u javnim nastupima kojima iskazuje svoje 'cmizdrenje' za SDP-om iz kojeg je izbačena. Njezin svaki javni nastup koristi, da bi se ona potvrdila kao veća SDP-ovka od svih SDP-ovaca i objašnjavajući da će se ona vratiti milom ili silom u tu stranku", stoji u tekstu.

"Većini PR-ovaca ovakav nastup Kolarićke je dojadio, i ljudima se pomalo okreće želudac na takvu samopromociju. Jedan dio PR-ovaca traži i hitnu smjenu Kolarićke, dok drugi dio šuti jer doista ne zna što je ispravno u ovakvim situacijama. Aleksandra Kolarić vrijeđa svojim nastupima i stranke desnog centra i one koji za njih glasuju".

Skoko i Jugo zasuli kritikama Aleksandru Kolarić i HUOJ

Skoko se u komentarima zapitao je li Kolarić ipak malo subjektivna kad komentira Milanovićeve poteze, odnosno nastupa li kao neovisni komunikacijski stručnjak ili zainteresirana strana. Po njegovom sudu, Aleksandra Kolarić je neprofesionalna.

Skoko je dobio podršku i svog donedavnog kolege s FPZG-a, Damira Juge. "A vidi, vidi dvostrukih mjerila, znači za Skoku trebaju vrijediti jedna pravila, a za Aleksandru Kolarić druga? Zašto se recimo ista tijela HUOJ-a koja su se bavila Skokom nisu pozabavila i time koliko neartikulirana pljuvačina po svima koji nisu po volji uvaženoj kolegici priliči poziciji predsjednice takve udruge i pridonosi reputaciji na koju se svi pozivaju?"

"Nažalost argumenti, činjenice i kulturna komunikacija su nekima posve strani, pa ne vrijedi raspravljati. Ono što htjedoh naglasiti je da bi trebalo mudrije pristupati stranačkom aktivizmu dok se vodi ovakva udruga, kako nam se ne bi događali ovakvi komentari. A svojim bivšim i aktualnim članovima nek' se bavi SDP", zaključio je Skoko.

Aleksandra Kolarić mu nije ostala dužna pa je situaciju komentirala na svom Facebooku:

"Ziher sam da će kolege PR-ovci koji me anonimno blate po portalima danas imati hrabrosti kandidirati se na jesenskim izborima u HUOJ-u. Pozivam i Božu Skoku, koji nažalost dijeli takve tekstove po fejsu, da progovori svojim imenom i prezimenom. Bit će mi također drago da se kandidira za predsjednika HUOJ-a najesen i iznese svoju viziju razvoja. To je demokracija. Anonimno blaćenje je samo kukavičluk", napisala je Kolarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.