Biskup Bogović: Vlast privlači više nevjernike nego vjernike

Foto: gospicko-senjska-biskupija.hr

HODOČASNICI su danas pohodili i svetište u Krasnom, a u dolini ispod svetišta misu je predvodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

Gospićko senjski biskup Mile Bogović progovorio je o encikliki Pape Franje i svjetlu vjere. Za vjeru je bitno da počiva na zdravim korijenima, rekao je Bogović.

"Ako je također razumljiva činjenica da vlast kao gospodarenje privlači više nevjernike nego vjernike, možemo i to također vidjeti u konkretnim primjerima", istaknuo je biskup Bogović.

Ne čine djelo vrijednim ni mnoge tiskovne konferencije ni intervjui već ono što se učini iz dubine duše, istaknuo je Bogović objašnjavajući kako su ljudi skloni vjerovati da im služba i funkcija daju i vrijednost.

"U tim Marijinim načinima gledanja nije ni za narod važno da je velik i moćan pa da bi bio velik u Božjim očima. Nije li jedan mali narod zaustavio s istoka veliku silu da ne porazi Europu? Ali braćo i sestre, možda se i danas ovdje radi velika bitka.. Naš narod je pobijedio jer je imao veliko srce, a kako kaže pjesnik, dok je srca bit će i njegovog naroda, bit će i Croatije", rekao je Bogović i istaknuo da je naš narod nakon 2. svjetskog rata, iako 'znamo kakve su strukture bile', sačuvao svoje korijene.

One sile koje su građene na vlasti, znamo da propadaju, poručio je gospićko-senjski biskup.

"Poznamo dobro društvo koje je građeno na vlasti i koje je smatralo da je to temelj na kojemu će sagraditi bolje društvo, ali znamo kako se i ono stropoštalo pa makar kakva sila stajala iza njega".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.