12-godišnji dječak najmlađi narkoman u Srbiji

NAJMLAĐI registrirani narkoman u Srbiji je dječak koji još nije napunio 12 godina, objavila je danas beogradska bolnica Rus Medic, specijalizirana za liječenje bolesti ovisnosti.

Njegova je ovisnost otkrivena nakon akcije besplatnog testiranja na droge koju ta bolnica provodi do 1. lipnja, prenosi beogradski B92. Zbog liječničke etike i okolnosti, koje bi mogle dodatno naštetiti dječaku i njegovoj obitelji, identiteti mladog narkomana i njegovih roditelja nisu objavljeni.

Direktor klinike Rus Medic Milenko Savić novinarima je izjavio kako "sve činjenice ukazuju na to da se Srbija približava epidemiji narkomanije i da se dobna granica ovisnika spušta sve niže", zbog čega, kako je upozorio, hitno mora reagirati kompletan državni sustav.

Savić je također potvrdio da među pacijentima koji su se zbog nekog od oblika ovisnosti liječili u toj ustanovi ima osoba različitih godina, ali i različitih profila i zanimanja, a među ovisnicima su se našla i dvojica svećenika iz inozemstva, koja su u klinici boravila kako bi se "skinula" s nedopuštenih sredstava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.