Zoran Mamić: Maksimir je ruševina za koju ne vjerujem da će se uskoro pronaći rješenje

KOMBINIRANI sastav Dinama s dosta muke pobijedio je Hrvatski dragovoljac u prijateljskoj utakmici u Sigetu koja se igrala u čast pokojnog predsjednika novozagrebačkog kluba Stjepana Spajića.

> U čast Spajkiju: Pomlađeni Dinamo pobijedio Dragovoljac golom Pandže

Kruno Jurčić odmorio je neke od najvažnijih karika Modrog stroja koji suvereno kroči prema novom naslovu prvaka, a po završetku dvoboja rezultat je trener Dinama ostavio u drugom planu: "Najbitnije je da smo se večeras svi skupa okupili ovdje i družili u čast pokojnog Stjepana Spajića. Dao sam prednost nekim igračima koji možda trenutno nisu u prvom planu jer moramo svi biti spremni za ogled s Rijekom. Što se Bišćana tiče, njega sam namjerno stavio u vezni red, nek se malo rastrči nakon ozljede", rekao je Jurčić

Zoran Mamić složio se sa strategom Modrih: "Utakmica je danas bila u drugom planu, važno je da smo se okupili u spomen na Stjepana Spajića i nadam se da ćemo u budućnosti održavati ovu lijepu tradiciju jer on je to zaslužio. Nismo gledali neku pretjeranu kvalitetu, mislim da je glavni razlog tome što je bilo puno respekta jer su igrači pod svaku cijenu htjeli izbjeći ozljede", rekao je sportski direktor Dinama koji je pohvalio najmlađe Modre igrače koji su danas zaigrali po prvi put u seniorskoj konkurenciji:

"Za njih je velika stvar to što su nastupili u današnjoj utakmici, stjecanje iskustva za njih je neprocjenjivo, kao i zahtjevi koje trener pred njih postavlja. Neki su danas igrali cijelu utakmicu u juniorima protiv zaprešićkog Intera, pa su svejedno odigrali i susret protiv Dragovoljaca."

Mlađem Mamiću raspoloženje je splasnulo kad smo ga upitali o situaciji s maksimirskim stadionom: "Činjenica je da je to jedna ruševina, nadamo se da će se brzo riješiti ova situacija s isključenjem struje na sjeveru. Ne mogu vam ništa više reći, nemamo informacije da će bilo što uskoro biti riješeno."

Šime Vrsaljko je zabrinuta lica izašao pred novinare: "Malo me boli noga, vidjet ćemo kakvi će rezultati nalaza biti. Što se tiče moje igre, zadovoljan sam pruženim na poziciji zadnjeg veznog, igrao sam to u mlađim kategorijama i mislim da mogu soldino pokriti."

Ivica Perković: Bili smo ravnopravni, ako ne i bolji od Dinama

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca bio je jako zadovoljan onim što su njegovi igrači prikazali na terenu: "Kao i većina gledatelja, moram biti sretan izvedbom naših igrača. Bili smo ravnopravni, ako ne i bolji od Dinama. Sigurno je da smo bili motiviraniji jer se igralo u spomen našeg Stjepana Spajića, a silno me veseli to što su naši mladići pokazali kako Dragovoljac itekako ima budućnost", rekao je Perković najavivši kako je osnovni cilj ekipe iz Sigeta povratak u Prvu HNL na sljedeće sezone: "Ako zaista vrijedi ona da prokletstvo traje sedam godina, onda je nama ove godine isteklo. Sve ćemo učiniti da dogodine budemo prvoligaši, nakon toga planiramo stabilizirati klub te srediti stadion i infrastrukturu kako bi se jednog dana možda i obistinila želja našeg pokojnog predsjednika da postanemo prvaci države."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.