SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Znači li Hrvatskoj išta pobjeda nad Japanom?

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu, rezultatima i analizama pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

HRVATSKOJ rutinska pobjeda nad Japanom (35:27) donosi samo bodove u borbi za drugi krug. Prema novom (starom) sustavu natjecanja koji se zadnji put koristio 2011. godine, tri najbolje plasirane momčadi iz svake od četiri skupine ulaze u drugi krug u kojem će se igrati dvije skupine. Momčadi u drugi krug prenose bodove, ali samo protiv onih reprezentacija koje se također plasiraju u drugi krug.

Budući da Japana tamo neće biti, ova pobjeda u drugom krugu Hrvatskoj ne znači ništa. Ako Island, koji je Červarova momčad pobijedila na početku natjecanja, prođe dalje, Hrvatska će prenijeti najmanje dva boda.

Odlučujuća utakmica mogla bi biti u posljednjem kolu prvog kruga protiv Španjolske. Hrvatska bi pobjedom prenijela četiri boda i tako stigla blizu polufinala te vjerojatno trebala pobijediti ili Francusku ili Njemačku. Porazom od Španjolaca doveli bi se u tešku situaciju i u drugom krugu bi Duvnjak i društvo morali upisati sve pobjede.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.