MIOČIĆ PROTIV CORMIERA

Zelg Galešić: Miočić mora tražiti prekid, Cormier nikad nije izgubio rundu

Foto: Getty Images / Guliver Image

STIPU MIOČIĆA u nedjelju ujutro, negdje u zoru, prema hrvatskom vremenu očekuje borba karijere, revanš protiv Daniela Cormiera i prilika da vrati pojas UFC-ova teškaškog prvaka koji mu je isti protivnik prije 13 i pol mjeseci oduzeo.

Na jučerašnjem vaganju ispostavilo se da su oba borca znatno lakša nego u prvoj borbi. Cormier ima 107,5 kilograma, četiri manje u odnosu na srpanj 2018., a Miočić je na 104,8, odnosno 5,5 kila je lakši nego kad je izgubio od DC-ja.

Obojica očekuju dugačku borbu, a to nije dobro za Stipu

Upravo ti podaci pokazuju s kakvim razmišljanjima oba borca ulaze u okršaj, kaže Zelg Galešić, naš bivši MMA borac.

"Obojica su bila lakša na vaganju, što znači da očekuju dugačku borbu, a to ne ide u prilog Miočiću jer ako odluče bodovi, on tu nema velike šanse. Cormier nikad u karijeri u teškoj kategoriji nije izgubio rundu, samo je jedanput jedan sudac dodijelio rundu protivniku", rekao nam je Galešić.

Taj fascinantni podatak svakako će natjerati Stipu da agresivnije traži završetak borbe prije njena isteka. Što je prije moguće.

"Skinuo je kile kako bi se što brže kretao i izbjegavao klinč. Tražit će priliku dugim direktima, prednjim high kickovima i koljenima. U prve dvije runde mora mu zadati što više udaraca i tražiti prekid", kaže Galešić pa objašnjava koja je logika u Cormierovu skidanju kilograma.

Cormier razmišlja korak unaprijed

"On je velik profesionalac i razmišlja korak unaprijed, tako da mislim da je znao kako se Stipe mora boriti protiv njega i da je pretpostavio da će skidati kile", objašnjava Zelg.

Iako je Miočić jedini borac u povijesti UFC-a koji je čak triput obranio teškaški naslov, već godinama je dojam da toj organizaciji on zbog svoje nekomercijalnosti ne odgovara kao prvak. No Galešić tvrdi da UFC-u ni Cormier nije idealno rješenje na tronu.

Da mu je više karizme, već bi bio najveći svih vremena

"Stipe je samozatajan i to najviše košta baš njega. UFC-u bi više kao šampion odgovarao netko poput Cormiera, ali on si je već sredio mirovinu, već se zaposlio na ESPN-u i ako pobijedi, vjerojatno će završiti karijeru kao prvak. Kad to sve staviš na stol, teško je reći koga bi oni radije vidjeli kao pobjednika. Najviše bi im odgovarao Ngannou. Ali suci su ionako neovisni i želje UFC-a sigurno neće utjecati na njih."

Pobjednik ranonedjeljnog okršaja u Anaheimu vjerojatno će se moći nazvati najvećim UFC-ovim teškašem svih vremena. Barem tako misli Cormier, dok Miočić odavno sam sebe smatra najvećim.

"Da je ovih godina bolje marketinški odradio posao, da ima više karizme, mislim da bi Stipe već bio proglašen najvećim svih vremena, ali ovako... U UFC-u se već nakon dvije pobjede može napraviti zvijezda, a u slučaju Miočića, osim nas Hrvata i uskoga kruga fanova UFC-a, nitko i ne zna da je jedini triput obranio titulu", zaključio je Galešić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.