ZANIMLJIVOSTI

Završio je u Partizanu umjesto u Hajduku, a danas vrijedi 30 milijuna eura

Foto: Profimedia

NIGERIJSKI napadač Umar Sadiq (25) u posljednje dvije sezone briljira u novom španjolskom prvoligašu Almeriji. Njegovo ime spominje se često u ovom prijelaznom roku, interes pokazuju puno veći klubovi od Almerije. No dok se nije skrasio u Almeriji, njegov je put bio vrlo težak. 

Stasiti, 192 centimetra visoki centarfor pobijedio je sa svojom momčadi, koja se zvala Kusa Boys, na jednom turniru za mlađe uzraste u Hrvatskoj 2013. godine i odmah je pobudio interes talijanske Rome, koja ga je uzela u svoju mladu momčad. Dvije godine kasnije 18-godišnji Sadiq debitirao je za prvu momčad talijanskog velikana koji je tad vodio Rudi Garcia.

Teško iskustvo u Rangersima

No nije u tim svojim sezonama u Romi dobivao puno prilika na terenu. Tražio je formu po posudbama u Bologni, Torinu i NAC Bredi, a najgore se proveo kod Stevena Gerarda u Glasgow Rangersima. Kako je sam ispričao, Gerard ga je ponižavao i nije mu dao ni da uđe u svlačionicu s prvom momčadi.

Tako se Sadiq morao presvlačiti s djecom u svlačionici, a nije smio ni parkirati svoj auto pokraj stadiona. "Kad sam igrao za Rangerse, odlazio bih kući u suzama jer stvari nisu išle onako kako sam zamislio. Osjećao sam da mi se ruše snovi", ispričao je Nigerijac za tamošnji medij Omasport.

Briljirao u Partizanu

Sadiq je izlaz pronašao u Beogradu. Potpisao je 2020. godine za Partizan, koji ga je kupio za dva i pol milijuna eura. Zanimljivo je da je Nigerijac bio i u pregovorima s Hajdukom u ljeto 2019., kad je otišao najprije na posudbu u Partizan. Splitsku klub ipak mu nije poslao službenu ponudu.

U srpskoj je ligi bio sjajan. U 39 nastupa zabio je 17 golova i upisao 17 asistencija, što je bilo dovoljno dobro da ga odmah kupi Almeria za devet milijuna eura. Partizan je napravio odličan izlazni transfer, a Sadiq nastavio trpati.

U dvije je sezone za Almeriju zabio 41 gol i podijelio 19 asistencija. Cijena mu je na Transfermarktu porasla do 18 milijuna eura, no Almeria ga neće pustiti za ispod 30 milijuna. Za njega su se raspitivali Bayern, Barcelona i Benfica te nije nemoguće da već ovog ljeta u velikom transferu ponovo postane dio velikog kluba. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.