Zašto je Covington tužio Werduma? "On je fašist koji je prijetio da će me ubiti"

Screenshot (Youtube)

NAPOKON je i Colby Covington dao svoje viđenje cijele situacije oko incidenta u Sydneyu, odnosno sukoba njega i Fabricia Werduma.
 
Covington je ranije izjavio kako ga je Werdum prvi napao i da zapravo nije ni primijetio kako se nalazi u istom prostoru s brazilskim teškašem. Ta snimka nigdje ne postoji, pa ostaje vjerovati strani kojoj želimo ili koja nam se čini iskrenija. Ukratko, Werdum je izjavio kako ga je Covington u prolazu nazvao prljavom životinjom, nakon čega mu je on izbio telefon iz ruke te je došlo do verbalnog sukoba. Covington ima drugačiju priču.
 
"Samo sam odjednom dobio udarac u obraz. Pitao sam se što se događa, bio sam zbunjen, nisam se snašao u trenutku. Tada sam pogledao i vidio sam kako Fabricio Werdum i dalje ide prema meni,  sa svojim trenerom Rafaelom Cordeirom i izgledali su kao da me žele zaskočiti i napasti", rekao je, a onda je odlučio opravdati sebe i objasniti zašto se odlučio obratiti policiji, odnosno pokrenuti tužbu protiv Werduma za fizički napad. Tužbu je pokrenuo zbog kasnijeg napada vrećicom, u kojoj se nalazio bumerang, a snimka tog napada postoji i na internetu:
 

 
"Ne znam ništa o Werdumu, a sve ono što on govori su kompletne laži, nisam mu rekao apsolutno ništa. Nisam ga niti vidio prije nego što me udario u lice. A on govori kako sam ga nazvao prljavom životinjom. Ne, ja sam to rekao prije tri tjedna, to su stari komentari. I to je sloboda govora, ne možemo doći i napasti nekoga zbog slobode govore, niti je dozvoljeno nasilje zbog slobode govora. Gdje je tu jednakost? Ljudi me sada nazivaju tužibabom jer sam se obratio policiji, no znate što? Ja imam pravo reći što želim, to je moja sloboda. A znate kako se zove nasilje kao odgovor na to? To je fašizam! A znate tko je još vjerovao u fašizam? Adolf Hitler i nacisti. Nije to u redu Ariel, ovako će pravda doći na svoje."
 
Nastavio je u istom tonu, odnosno u potpunosti je okrenuo priču na to kako je on apsolutno nevinašce u ovoj cijeloj situaciju, iako je MMA zajednica stala na stranu Werduma. Ukratko, Werdum je vjerojatno napravio ono o čemu je većina njih razmišljala da bi se teško suzdržala kad bi došli u priliku.
 
"On misli da je to šala, ali to nije šala, on je prišao i napao me. Zanemari na trenutak to što smo mi borci, zamisli da si na ulici i netko te napadne zbog nečega što si rekao u svojoj emisiji. Smatraš li da bi to bilo u redu?" upitao je voditelja, a onda se još odlučio ispričati za korištenje homofobnih izraza tijekom prepucavanja s Werdumom, za što također postoji snimljeni dokaz:
 
"U tim trenucima bio sam zbunjen. Žao mi je zbog svega što sam tada rekao, jer nisam bio priseban. Pogodio me u lice, a i on je mene više puta nazvao istim takvim izrazima. Osim toga, rekao je da će me ubiti. Moja glava je pucala, samo sam htio napustiti to mjesto."
 
Za kraj je ostavio poruku Werdumu, ali je i otkrio planove:
 
"Fabricio Werdum, zajebao si stvar. Odabrao si se zajebavati se s najopakijim tipom u Oregonu, odabrao si krivu osobu. Postoji način kako se obračunati s tobom, nemaš pravo ulaziti u osobni prostor osobe i napadati ga jer je govorio što misli. Ti si sada u rukama australske policije, a ja imam važnijeg posla. On se zove Tyron Woodley."
 
UFC se još uvijek nije detaljnije izjasnio povodom ovog incidenta, odnosno još se ne zna hoće li biti ikakvih sankcija za ijednog borca.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Fabricija Werduma, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Fabricio Werdum

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.