Žalba Cibone očekivano odbijena: Suci nisu vidjeli nikog osim igrača na terenu



VODSTVO NLB lige očekivano je odbilo žalbu Cibone zbog neregularnog kraja finala doigravanja protiv Partizana. Bio je to očekivani rasplet, vodstvu Cibone je diskretno dano do znanja da žalba neće proći odmah nakon utakmice.

Direktor NLB lige Josip Bilić u telefonskom razgovoru za Index potvrdio je kako žalba Cibone nije prošla.

"Dobili smo potvrdu o njihovim plaćenim taksama za žalbu, koja je odbijena", kratko je rekao Bilić te dodao kako je odgovor već poslan u Cibonu. Protiv te žalbe, Cibona nema pravo žalbe, tako da je odluka konačna.

“Suci navode da je zadnji koš igrača Partizana postignut regularno jer je lopta napustila ruke igrača prije isteka vremena. U vezi navedene odluke konzultirala su se sva trojica sudaca i svi su bili istog mišljenja. Delegat utakmice također navodi da je šut upućen u vremenu utakmice, te da je u tome istog mišljenja kao i suci”, objašnjava Bilić i naglašava:

"Isključivo suci vode brigu o tome koji igrači se u trenutku igre mogu nalaziti na parketu. Kako se nisu izjasnili o postojanju nepravilnosti, odlučio sam odbiti žalbu".

Vodstvo Cibone odmah nakon utakmice protiv Partizana žalilo se na neregularnost zadnjeg napada, jer su u trenutku Kecmanova šuta na parketu bili članovi stručnog stožera i gledatelji.

Vodstvo NLB lige čekalo je da Cibona plati 500 eura taksi na žalbu te je odlučilo odmah po primljenoj uplatnici. Gotovo da se nije raspravljalo o žalbi, jer suci u zapisnik nisu prijavili nikave neregularnosti.

Prema stavu lige, Kecman je loptu ispustio u dopuštenom vremenu, a pojava gledatelja i članova stručnog stožera na teren nije zabilježena od strane sudaca pa to znači da Rozić i društvo praktički nisu bili na parketu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.