Zaigrao Niko Kovač, Janko ruši rekorde

U POSLJEDNJOJ utakmici 32. kola austrijske nogometne lige vodeći je Red Bull u Salzburgu deklasirao korušku Austriju 6:0.

Za domaći je sastav u Bundesligi napokon zaigrao Niko Kovač, prvi put nakon 12. studenog prošle godine, kada je nastupio na gostovanju kod Rieda (2:2) u dvoboju 17. kola. U igru je protiv Koruščana ušao u 76. minuti zamijenivši Boussaidija, motora domaće momčadi koji je do izlaska iz igre pretrčao točno deset kilometara.

U domaćem su sastavu po dva gola postigli Slovak Vladimir Janočko i Austrijanac Marc Janko. Plavokosi je centarfor austrijske reprezentacije tako u svom 30. bundesligaškom nastupu ove sezone došao do 37. pogotka. U četiri preostala kola ima priliku dostići rekord čuvenog Hansa Krankla, koji je u dresu bečkog Rapida u sezoni 1977/78 skupio 41 prvenstveni pogodak.

Imat će mu se priliku približiti već za tjedan dana na bečkom Hanappi stadionu, gdje će Red Bull pobjedom u derbiju s Rapidom pokušati osigurati naslov prvaka. Trebaju im još tri boda da bi bili mirni.

"Ljuti me što sam propustio još par dobrih prilika za zabiti koji pogodak više. Sada smo se doveli pred sjajnu mogućnost: pobijediti u Beču i osvojiti naslov. Bit će to jedan vrući ples", ustvrdio je 26-godišnji golgeter.

Austrijska Bundesliga, 32. kolo:

Red Bull Salzburg – Austria Kärnten 6:0 (Janočko 2, 57, Tchoyi 45, Janko 49, 70, Aufhauser 90)

Redoslijed: 1. Red Bull 71, 2. Rapid 64, 3. Sturm 55, 4. Austria Beč 55, 5. Ried 48...

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.