Werdum: Prihvaćam revanš s Fedorom, on je moj idol još iz Pride dana!

FABRICO WERDUM je šokirao svijet, no i u pobjedi protiv najvećeg od najvećih ostao je skroman. Prihvatio je ponudu Fedora Emelianenka za revanšom iako je ispred njega trebala biti prilika za titulu protiv vlasnika pojasa Alistaira Overeema. Sada su na potezu čelnici Strikeforcea. Odvit će se onaj scenarij koji im najbolje odgovara, u marketinškom smislu naravno...

> Video - Werdum šokirao svijet: Fedor Emelianenko prvi put poražen u karijeri!

> Fedor: Poraz je bio Božje djelo!

Revanš ili borba za titulu?

"Želim revanš. Spreman sam boriti se sa svakim u Strikeforceu i prihvatit ću svaku borbu koju mi direktor Scott Coker ponudi", izjavio je odlično raspoloženi Brazilac nakon borbe.

No, upravo Coker nije želio ništa brzati. Kaže kako su sve opcije otvorene i sada dobro treba promisliti što je najbolje za sve kvalitetniju teškašku diviziju  njegove organizacije.

"Sjest ćemo i proanalizirati situaciju. Možemo krenuti u nekoliko pravaca", obajasnio je Coker.

A što Werdum kaže o samoj borbi?

"Ovo je najsretniji dan u mom životu. To sam čekao cijelu karijeru i sada kada se dogodilo, prezadovoljan sam. Hvala svima koji su vjerovali u mene. Fedor je za mene najbolji borac na svijetu, neporažen je gotovo deset godina. Istina je da sam ga danas pobijedio i da sam danas bio bolji, no ukupno gledajući, on je najbolji na svijetu. Oduvijek je bio moj idol, još iz Pride dana", priznaje Werdum.

"Nikada se ne bojim borbe, a tako se nisam bojao niti ove. Volim se boriti, to je moj život. Pogledao sam ga u oči i bio sam pun samopouzdanaja jer sam naporno trenirao. Bio sam svjestan nasuprot koga stojim, no vjerovao sam u sebe. Trenirao sam i stojku i parter i hrvanje, no istina je da je plan bio borbu dovesti u parter. Jiu-jitsa je moja forca", dodao je Brazilac.

"Ne sjećam se da me Fedor udario"

Na pitanje koliko je snažan bio Fedorov udarac na početku koji ga je srušio na zemlju, Werdum odgovara:

"Ne sjećam se borbe u ovom trenutku. Nikada se ne sjećam borbe odmah poslije. Zar me Fedor udario? Stvarno se ne šalim. Možda je to od udarca, ne znam. U svakom slučaju, Fedor je jako snažan borac. U korist mi je išlo i to što sam borbu završio tako rano, kasnije trokut ne bi bio moguć jer bi bili puno znojniji i ne bih mogao dobro uhvatiti poziciju."

Iako se činilo da je Fedor tapkao zbog poluge na ruku, kasnije je prizao da je upravo gušenje trokutom bilo kobno. Werdum kaže da sada to više nije bitno.

"Zadovoljan sam kako sam završio borbu. Bio je to snažan trokut. Prvo sam ga pokušao gušiti, pa sam prešao na ruku. Pa sam vratio natrag na gušenje. U jednom sam trenutku snažno krenuo ponovno na ruku, ali se Fedor dobro branio. Nisam siguran u kojem je trenutku tapkao. Na koncu sam išao opet na armbar. Plan je bio probati kimuru, polugu na nogu ili trokut, no trokut se prvi ukazao. Vidio sam priliku i nisam je pustio", objašnjava bivši trener Cro Copa.

Odmor u Rusiji

Na koncu je sumirao braću Emelianenko. Pobijedio je Alexandera, njihovog klupskog kolegu Romana Zentsova, a sada i Fedora.

"Sviđa mi se Rusija. Možda ću otići na odmor u Rusiju", zaključuje Werdum.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.