Vrljić prošla u četvrtfinale Bastada

HRVATSKA tenisačica Ana Vrljić u švedskom Båstadu proživljava najbolje dane karijere. Trenutačno 270. igračica na svijetu se probila na turniru zemljane podloge do četvrtfinala.

Uspješno je apsolvirala sve prepreke u kvalifikacijama, potom joj je u 1. kolu glavnog ždrijeba Njemica Kerber predala meč u izgubljenoj situaciji (Vrljić je vodila u trećem setu 3:0 kada je Kerber prekinula meč zbog ozljede), dok je u 2. kolu, u srijedu, Vrljić svladala 19-godišnju Nizozemku Arantxu Rus 7:5, 5:7, 6:4.

U četvrtfinalu će 25-godišnja Hrvatica igrati protiv bolje iz meča Argentinke Gisele Dulko i Njemice Tatjane Malek.

Vrljić je protiv Rus (128. na WTA ljestvici) napravila najbolji posao u trećem setu. Makar je u toj dionici gubila s breakom zaostatka 3:0 i 4:2, nije dopuštala predaju. Od 4:2 za Rus je uzela četiri gema zaredom i tako ostvarila najbolji rezultat karijere, plasman među osam posljednjih na nekom WTA turniru.

U meču koji je trajao dva sata i 45 minuta hrvatska je tenisačica napravila čak devet break-gemova, a Rus jedan manje. Ukupno je Vrljić osvojila šest poena više (113:107) i dokazala mentalnu snagu iako je bila u izgubljenoj situaciji tijekom odlučujućeg seta.

WTA Båstad, 2. kolo:

Vrljić - Rus 7:5, 5:7, 6:4

Šafarova (3) - Šprem 2:6, 7:5, 6:3

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.