Video: Superclasico Boca - River bez pobjednika

NA STADIONU Bombonera u Buenos Airesu, domu Boca Juniorsa, odigran je derbi 10. kola proljetnog dijela argentinskoga nogometnog prvenstva. Domaći sastav i River Plate remizirali su 1:1.

Domaći su došli u vodstvo lijepim golom izvan 16-erca ljevonogog centarfora Martina Palerma u 58. minuti. Napadač kojem je Diego Maradona najavio poziv u reprezentaciju zabio je 197. prvenstveni pogodak za Boca Juniorse.

Samo dvije minute kasnije drugi je reprezentativac u domaćoj momčadi, Rodrigo Palacios, prebacio gol iz vrlo izgledne prigode za 2:0.

Deset minuta nakon što je zabio Palermo, 33-godišnji je veteran u veznoj liniji Marcelo Gallardo izjednačio krasnim udarcem iz slobodnog udarca.

Stvari je na terenu za goste preokrenuo omaleni veznjak Diego Buonanotte, član argentinske zlatne olimpijske reprezentacije iz Pekinga koji je danas proslavio 21. rođendan, a kojega je trener Gorosito uveo u igru neposredno prije izjednačujućeg gola.

Domaćima je iznimno nedostajalo građenje igre ozlijeđenog veznjaka Juana Romana Riquelmea.

U tradicionalno oštroj, ali atmosferom na travnjaku ipak ne naročito nabrijanoj utakmici, taj će rezultat više koristiti gostima, koji tako ostaju u boljoj poziciji za pokušaj hvatanja vodećih sastava, Colona i Velez Sarsfielda.

Boca Juniorsi, prvaci prošlojesenske Aperture, nalaze se tek na 11. mjestu ljestvice 20 klubova s 12 bodova iz deset utakmica.

Argentinska Clausura, 10. kolo:

Boca Juniors - River Plate 1:1 (Palermo 58 / Gallardo 68)

Redoslijed: 1. Velez Sarsfield 22, 2. Colon 21, 3. Lanus 18 (-1), 4. Huracan 16, 5. River Plate 16... 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.