Video - Prisjetimo se Bordeauxa i St. Etiennea: Ovako Hajduk ne smije izgledati u Bukureštu

DVA PUTA u posljednjih tridesetak godina, Hajduk je slavio 4:1 u prvoj utakmici europskih nastupima. Bilo je to u sezoni 1974./75. protiv St. Etiennea te u sezoni 1982./83. protiv Bordeauxa. Oba puta francuski predstavnici nadoknaditi su zaostatak i izbacili Bijele iz daljnjeg natjecanja.

Prisjetimo se, 1974. godine u 2. kolu Kupa prvaka Hajduk je u sastavu  Mešković, Džoni, Rožić, Boljat, Kurtela, Buljan, Žungul, Mužinić, Mijač, Jerković, Šurjak u Splitu 4:1 svladao St. Etienne. S velikim optimizmom otišlo se na uzvrat, gdje su Splićani potopljeni sa čak 5:1.

Osam godina kasnije, u 2. kolu Kupa Uefa Hajduk je na Poljudu dočekao veliki Bordeaux kojeg je na krilima navijača razbio za identičnih 4:1. Francuzi su poveli golom Braccija, da bi preko Bogdanovića, Jerolimova, Šalova i Cukrova Hajduk preokrenuo. Nikome tada nije palo ni na pamet da bi Bijeli mogli biti pregaženi u uzvratu.

Ipak, Bordeaux je tada bio jedna od najboljih momčadi Europe, a predvođeni Giresseom i Lacombeom, pregazili su Hajduk 4:0. Ove dvije utakmice tako su možda i najbolja učiteljica igračima Stanka Poklepovića. Ništa nije gotovo dok se i posljednja minuta utakmice na odigra. Te činjenice trebaju biti svjesni baš svi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.