VIDEO Policija u punoj pripravnosti zbog učestalih tučnjava BBB-a i Torcide

Foto: Index

ČESTE I ŽESTOKE tučnjave navijača Dinama i Hajduka, koje se zadnjih mjeseci događaju širom Hrvatske, natjerale su policiju da prije utakmica HNL-a pojača kontrolu, ali i da krene s nizom preventivnih akcija kako bi se spriječili novi sukobi BBB-a i Torcide.

Sukobi između navijačkih skupina, pa tako i ove dvije koje su najveći suparnici u Hrvatskoj, uobičajeni su, ali u zadnja tri mjeseca naglo se povećao njihov broj. 

Niz okršaja počeo je 26. rujna na odmorištu Zir na autocesti A1. BBB-i su išli na gostovanje u Kupu u splitsko predgrađe Mravince, a Torcida na utakmicu istog natjecanja u zagrebački kvart Lučko. Tučnjava je trajala desetak minuta, a sukobljeni navijači pretrčavali su autocestu ispred jurećih automobila. 

Policija je zakasnila na veliku tučnjavu na autocesti kod Macole, ali je isti dan na odmorištu Desinec bacanjem suzavca okončala sukob

Dok su policajci stigli na poprište velike i opasne tučnjave kod Macole, navijači obiju momčadi uspjeli su pobjeći prema odredištima na kojima su igrali njihovi klubovi. 

No policija je ubrzo nakon toga uspjela suzavcem razdvojiti navijače u tučnjavi na odmorištu Desinec, također na autocesti.

Novi sukob uslijedio je 21. listopada u centru Karlovca. Prije utakmice Hajduka kod zagrebačke Lokomotive, navijači splitskog kluba stigli su u grad u nekoliko kombija i potukli se s BBB-ima. Policija je ovaj put stigla samo zabilježiti sukob.

Snage reda uspjele su samo zabilježiti sukob u Karlovcu, ali su zato nakon napada Torcide na sjedište BBB-a, u centru Zagreba napravili uspješnu zasjedu

Posljednji obračun dogodio se 1. prosinca u centru Zagreba, gdje je Torcida prije utakmice s Rudešom namjeravala napasti prostorije Bad Blue Boysa. Navijači splitskog kluba pobjegli su nakon prepada u jutarnjim satima, ali samo do Savske ulice, gdje im je policija postavila zasjedu u kojoj su uhićeni. 

BBB-i se Torcidi osvetili sačekušom na autocesti, policije nije bilo

BBB-i su se za napad na njihovo sjedište Torcidi osvetili još iste večeri. Navijačima Hajduka napravili su sačekušu na autocesti. Njihove kombije gađali su kamenjem, a nakon što su torcidaši izašli iz vozila, došlo je i do fizičkog obračuna. 

Policije tom prilikom nije bilo, ali je nedavno prije derbija Dinama i Hajduka, koji se u Zagrebu igrao prošli vikend, djelovala preventivno. Pripadnici snaga reda napravili su pretres prostorija Kluba navijača Dinama, koje su dva tjedna ranije bili napali navijači Hajduka u spomenutom incidentu.

Hitler, Pavelić, municija, letve: To je policija pronašla u sjedištu BBB-a kada je preventivno upala u njihove prostorije

Objavljen je i video pretrage. Kako se može vidjeti na fotografijama, policajci su zaplijenili desetke letvi, bejzbolskih i teleskopskih palica, a uz uobičajeni navijački arsenal poput baklji, boksera i fantomki, nađena je i municija za vatreno oružje.

Zaplijenjena su i četiri voki-tokija koje policija puno teže nadzire od mobitela, a pretpostavlja se da su korišteni za organizaciju navijačkih akcija. Osim toga, u potpuno oronulom prostoru na zidovima su ispisani grafiti u čast Adolfa Hitlera i Ante Pavelića te nekoliko kukastih križeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.